به گزارش ایسنا، لازار کومان سکو صبح امروز در همایش « ایران و سازمان همکاری اقتصادی دریای سیاه: چشم اندازها برای همکاری » تصریح کرد: همکاریهای ما با ایران در حوزههایی مثل تجارت ، بانک داری، تامین مالی ، انرژی ، کشاورزی ، حفاظت از محیط زیست و گردشگری بوده است و ما از علاقه و توجه ایران برای گسترش همکاری ها با این سازمان سپاسگزاریم .
وی با اشاره به برگزاری این همایش در تهران گفت : رویداد امروز ، اولین مراسم در نوع خود در سی سالگی BSEC است .
وی ادامه داد: متاسفانه برخی از رویدادهای دلخراش در منطقه رخ داده است که اختلال هایی را در روند برخی از فعالیت ها و همکاری ها ایجاد کرده، امیدواریم که در منطقه خردورزی حاکم شود .
دبیرکل سازمان همکاریهای اقتصادی دریای سیاه در ادامه سخنان خود در این همایش با تأکید بر اینکه امیدوارم خردورزی در منطقه حاکم شود و از کشته شدن بیشتر انسانها در منطقه جلوگیری شود، افزود: وقت آن رسیده که خشونت، فشار و رنج مردم متوقف شود. تحولات کنونی در منطقه به اقتصاد صدمه زده است. ما نیاز فوری به بازیابی محیط زیست داریم. توجه به محیط زیست به نفع کل منطقه است.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه این سازمان (BSEC) در طول سه دهه گذشته به موفقیتهای قابل توجهی رسیده و اکنون نگاه ما به آینده است، افزود: BSEC ابزار خوبی برای همکاریهای منطقهای است. منطقهای که دچار چالشهای خاص خود است. ما در یک جهان بینقص زندگی نمیکنیم. ما در منطقه خودمان به مانند سایر مناطق با چالشهایی مواجه هستیم و مهم است که بر این چالشها با خردورزی حاکم شویم.
وی همچنین بار دیگر از گسترش همکاریها با ایران استقبال کرد و از برگزاری همایش مذکور تشکر و قدردانی کرد.
به گزارش ایسنا، همچنین در این برنامه خسرو ناظری دبیر کل اکو با تأکید بر اینکه سازمان اکو به مانند دیگر سازمانهای همکاریهای منطقهای به دنبال اهداف اقتصادی و اهداف توسعه پایدار برای کشورهای عضو خود است، افزود: علیرغم شیوع گسترده کرونا ما توانستیم نشست سران کشورهای عضو اکو را در عشقآباد برگزار کنیم. ما به دنبال توسعه همکاریها بین کشورهای عضو اکو هستیم. برخی کشورهای عضو اکو و سازمان BSEC به مانند ترکیه مشترک هستند و این ظرفیت خوبی را برای همکاریها فراهم میکند.
وی با تشریح برخی از برنامههای سازمان اکو در حوزه اقتصادی به خصوص در عرصه ترانزیت افزود: کشورهای عضو این دو سازمان از پتانسیلهای فوقالعادهای برخوردار هستند و همکاریها بین این دو سازمان در زمینه حمل و نقل و کریدور میتواند باعث اتصال کشورهای عضو و منطقه غرب و شرق آسیا به آسیای میانه، قفقاز، اروپا و شرق اروپا شود و مناسب است که بین کشورهای دو سازمان در این ارتباط همکاریهای خوبی صورت بگیرد.
به گزارش ایسنا ،سازمان همکاری اقتصادی دریای سیاه ( BSEC ) یک سازمان بینالمللی منطقه ای در حوزه اقتصادی می باشد که هدف آن تقویت همکاری ، صلح ، ثبات و رفاه در منطقه دریای سیاه است. این سازمان در تاریخ ۲۵ ژوئن ۱۹۹۲ ، باحضور تورگوت اوزال ، رئیس جمهور ترکیه و رهبران ده کشور عضو در استانبول شکل گرفت.
با پیوستن صربستان در آوریل سال ۲۰۰۴، مونته نگرو نیز عضو این سازمان شد و کشورهای عضو این سازمان به ۱۲ کشور افزایش یافت.
از مهم ترین اقداماتی که این سازمان به آن تمرکز دارد توسعه کسب و کارهای کوچک و متوسط و کارآفرینی در کشورهای عضو است. در این خصوص یک سری کارگاه های آموزشی با همکاری بنیاد Konrad Adenauer و ERENET ایجاد شده اند.
انتهای پیام
نظرات