به گزارش ایسنا، هجوم ریزگردها و آلودگی هوای هفته گذشته ایران، برای لیگ برتر فوتبال مشکل ساز شد. با این که امکان برگزاری بازی در برخی شهرها وجود داشت اما لزوم همزمان بودن مسابقات باعث شد که همه بازیهای هفته بیست و نهم در روز سه شنبه به جز دیدار استقلال و مس رفسنجان در رفسنجان لغو شود.
با این حال سازمان لیگ فقط برای روز سه شنبه مقید به اجرای بند ۳ ماده ۲۰ آییننامه مسابقات بود چرا که با تداوم آلودگی هوا در روز چهارشنبه، فقط نیمی از بازیها را لغو کرد و اهمیتی به جنگ بقای لیگ برتر نداد. البته شاید رقابت برای عنوان نایب قهرمانی که به احتمال قریب به یقین، سهمیه لیگ قهرمانان هم به آن تعلق نمیگیرد برای کمیته مسابقات سازمان لیگ اهمیت بیشتری نسبت به جنگ بقا در پایین جدول ردهبندی داشت و به همین دلیل طوری برنامهریزی کرد که سپاهان و پرسپولیس همزمان بازی کنند اما نفت مسجد سلیمان، فجر سپاسی و شهرخودرو همزمان بازی نکنند.
اما آیا مشکل به این کج سلیقگی سازمان لیگ محدود میشود؟ پاسخ منفی است چرا که حالا تکلیف زمان برگزاری هفته سیام مشخص نیست و حالا استقلالیها هم نمیدانند که قرار است در چه تاریخی جشن قهرمانیشان را برگزار کنند. علاوه بر این حضور پنج ملیپوش استقلال در دیدار پایانی و جشن قهرمانی در هالهای از ابهام قرار گرفته است. به همین بهانه میخواهیم بررسی کنیم که آیا سازمان لیگ چارهای جز به هم زدن تقویم هفته پایانی نداشت یا این که مدیریت ضعیف آنها منجر به چنین اتفاقی افتاده است.
استاندارد دوگانه سازمان لیگ
به طوری کلی در این ماجرا هم میتوان حق را به سازمان لیگ را داد و هم نداد. آلودگی هوا و هجوم ریزگردها، پدیدهای غیرقابل پیشبینی برای سازمان لیگ فوتبال بود و نمیتوان بابت لغو دیدارها خرده گرفت اما استاندارد دوگانه این سازمان در لغو بازیهای سهشنبه و چهارشنبه جایی است که سوء مدیریت کمیته مسابقات را نشان میدهد.
سازمان لیگ فوتبال در روز سه شنبه به بهانه این که بازیهای حساس باید همزمان برگزار شود، دیدارهایی که مشکل آلودگی نداشتند را لغو کرد اما این موضوع را در لغو دیدارهای چهارشنبه در نظر نگرفت. همین شد که حالا نفت مسجد سلیمان و فجر سپاسی ۲۹ بازی انجام داده ولی شهر خودرو در ۲۸ بازی به میدان رفته است. همچنین با برگزار نشدن همزمان بازیها، در حال حاضر شهر خودرو میداند که با سقوط فجر سپاسی با یک بازی بیشتر قطعی شده و حالا فقط نفت مسجد سلیمان را در رقابت برای بقا در لیگ برتر پیش رو دارد.
با این اوصاف، سازمان لیگ فوتبال که قرار نبود آییننامه مسابقات را رعایت کند، پس همان روز سه شنبه هم رعایت نمیکرد تا الان حداقل بخشی از کلاف سردرگم مقابلش، باز شده باشد. البته مسئول کمیته مسابقات دیشب (جمعه) دوباره از همزمان برگزار شدن بازیها در هفته پایانی صحبت کرد، در حالی که این قانون را در هفته بیست و نهم نقض کرده بود.
خروج سازمان لیگ از گود
سهیل مهدی، مسئول کمیته مسابقات سازمان لیگ در اظهارات تلویزیونیاش عنوان کرد که باشگاه استقلال برای در اختیار داشتن پنج ملیپوشش در فیفا دی، باید با اسکوچیچ به توافق برسد و سازمان لیگ در این ماجرا نمیتواند کاری کند. این اظهار نظر در شرایطی گفته شده که سازمان لیگ فوتبال پیشتر به خاطر شروع دیرهنگام لیگ برتر و همچنین برنامهریزی قطرهچکانی این رقابتها بدون توجه به برنامه تیمملی مسئول بلبشوی حال حاضر است.
راهکار چیست؟
باتوجه به این که سازمان لیگ فوتبال خودش را به کلی از این ماجرا کنار کشیده تا استقلال و اسکوچیچ، خودشان به توافق برسند، همه چیز به نظر سرمربی تیمملی بستگی دارد. اسکوچیچ در حال حاضر میتواند به استقلال چراغ سبز نشان دهد و یا ملیپوشان استقلال را دیرتر به اردو فراخواند یا این که به آنها برای حضور در دیدار هفته سیام استقلال و جشن قهرمانی مرخصی بدهد تا این مشکل حل شود.
در غیر اینصورت یا استقلالیها باید بدون ملیپوشانشان در ۱۲ خرداد به میدان بروند که این اتفاق سه پیامد دارد. یک، در صورتی که رقابت برای بقا برای شهر خودرو و نفت مسجد سلیمان در هفته سیام برقرار باشد، نفت مسجد سلیمان به نوعی با تیم دوم استقلال بازی میکند که اجحاف در حق شهرخودرو است. دو، رکورد شکستناپذیری استقلال به خطر میافتد و سه، پنج بازیکن اصلی استقلال که یک سال برای قهرمانی این تیم زحمت کشیدهاند، در جشن قهرمانی تیمشان غایب هستند.
البته استقلال میتواند با استناد به آییننامه مسابقات، بازیاش را باتوجه به این که بیشتر از سه ملیپوش دارد، به بعد از فیفا دی موکول کند و ۲۷ یا ۲۸ خرداد به میدان برود اما ۲۰ روز بیشتر آماده نگه داشتن بدنی و ذهنی تیم در پایان فصل، کاری دشوار به نظر میرسد.
انتهای پیام
نظرات