دکتر «مجید ولیزاده» در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به افزایش جمعیت و پیشرفت صنایع، مصرف انرژی الکتریکی در کشور رو به افزایش است و با توجه به محدودیتهایی برای تولید انرژی الکتریکی در چند سال اخیر داشتهایم و برای جلوگیری از خاموشی ها، یکی از راهکارها صرفهجویی در انرژی الکتریکی یا بهبود راندمان مصرف است.
وی با اشاره به اینکه بخش بزرگی از مصرف صنعت برق به روشنایی معابر در شهرها و روستاها اختصاص مییابد،تصریح کرد:توان مصرفی در این بخش قابل توجه است به نحوی که مدیرکل نظارت بر توانیر در آبان ۱۴۰۰ بیان کرده که تقریبا ۱۰میلیون چراغ روشنایی معابر نیاز به اصلاح دارد که توان آنها معادل هزار مگاوات است که معادل یک نیروگاه بزرگ در ایران است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه ایلام با بیان اینکه در شبکههای توزیع سنتی هنگامی که کمبود انرژی الکتریکی وجود دارد، معمولا روشنایی فضاهای سبز را خاموش میکنند که مخاطراتی ایجاد میکند، گفت: در معابری مانند خیابانها در شرایط کمبود انرژی الکتریکی بعضی از چراغها را یک در میان روشن میکنند که این کار باعث پایین آمدن کیفیت روشنایی و خارج شدن از استاندارها میشود و خطر تصادف را افزایش میدهد.
ولیزاده با بیان اینکه باید به سمت تکنولوژیهایی برویم که مصرف انرژی را پایین بیاورد و در عین حال کیفیت را تامین بکند، تصریح کرد: به کمک دانشجویان ممتاز دانشگاه ایلام شرکتی به نام مدرن صنعت روشنایی تاسیس کردهایم که به شکل تخصصی در زمینه روشنایی فعالیت میکند که امیدواریم در آینده نزدیک مجوز شرکت دانشبنیان را نیز اخذ کند.
وی گفت: در این راستا یک اختراع تحت عنوان شبکههای روشنایی بهبود یافته مبتنی بر مبدلهای منبع جریانی ارائه کرده ایم و نمونه اولیه آن ساخته شده است.
عضو هیئت علمی گروه برق دانشگاه ایلام ادامه داد: در این ساختار یک ساختار بهبود یافته مبتنی بر مبدلهای الکترونیک قدرت و لامپهای متناسب با شرایط مبدل را طراحی و ساخته ایم، یعنی یک پکیجی که شرکت توزیع از آن استفاده کند و مصرف را پایین بیاورد از دیگر مزایای آن طرح بهبود راندمان، کمتر شدن خاموشیها، بهبود پروفیل ولتاژ و پایداری شبکه و بهبود کیفیت و یکنواختی روشنایی است یعنی رضایتمندی شهروندان را ایجاد خواهد کرد و مخاطرات ناشی از تصادفات در طول شب را کمتر میکند که برآیند این کار رضایتمندی شهروندان و تامین استاندارهای فنی است که باعث میشود این طرح در آینده جایگاه مناسبی در صنعت برق داشته باشد.
وی افزود: با توجه به اینکه خاستگاه این طرحها و متولی آن میتواند شرکتهای توزیع باشد، با توجه به اینکه این طرح تاییدیه فنی و علمی گرفته است انتظار داریم شرکتهای توزیع پای کار بیایند تا با نصب این ساختار جدید و کاهش تلفات، حداقل مصرف برق شبکه استان را کاهش دهند و از این طرحها حمایت کنند تا بتوانیم به صورت منطقهای و در گام بعدی برای کل استان آن را اجرا کنیم.
ولیزاده در توصیه به دانشجویان رشته برق گفت: با توجه به اینکه این رشته یک رشته کاربردی است و دانشجویان ممتاز در این رشته تحصیل میکنند، آن چیزی که لازم است تا دانشجویان در آینده به یک مهندس توانمند تبدیل شوند توجه به نیازهای بازار کار و مهارتهای فنی در کنار مطالعه دروس دانشگاهی است. برای بهبود این قابلیتها استفاده از دورههای ضمن تحصیل و دورههای کار آموزی را جدی بگیرند و با مشورت اساتید از جاهایی که کارایی بهتری دارد استفاده کنند همچنین از دورههای سازمانهای فنی و حرفهای نیز استفاده بکنند و بازدیدهای علمی دانشگاه را نیز از دست ندهند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه ایلام در پاسخ به سوال ایسنا، که آیا ضرورتی را در بازنگری در دروس رشته بر ق میبینید، گفت: دروس کلاسیک این رشته مبتنی بر علم جهانی است و نیازی به بازنگری ندارند ولی در دروس اختیاری با توجه به شرایط، سر فصلهایی که وجود دارد که میتوان با نگاه به نیاز دانشجویان آن را بازنگری کرد.
انتهای پیام
نظرات