• شنبه / ۷ خرداد ۱۴۰۱ / ۰۰:۴۰
  • دسته‌بندی: فوتبال، فوتسال
  • کد خبر: 1401030604373
  • خبرنگار : 71572

در گفت‌وگو با رضا شاه منصوری مطرح شد

مسیر حقوقی ایران در پرونده‌ بازی با کانادا/ لطفا آدرس اشتباه ندهید!

مسیر حقوقی ایران در پرونده‌ بازی با کانادا/ لطفا آدرس اشتباه ندهید!

یک حقوق‌دان ورزشی درباره حالت‌های مختلفی که فدراسیون فوتبال ایران می‌تواند از طرف کانادایی برای لغو دیدار دوستانه غرامت بگیرد را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، با لغو دیدار دوستانه ایران و کانادا توسط فدراسیون فوتبال کانادا، پرونده حقوقی جدیدی برای فدراسیون فوتبال ایران شروع شد که استثنائا، ایران در آن باید به عنوان شاکی، به دنبال غرامت باشد.

رضا شاه‌منصوری، حقوق‌دان ورزشی در گفت‌وگو با ایسنا درباره این پرونده اظهار کرد: دوستان آدرس اشتباه ندهند. نظر مدیر روابط عمومی فدراسیون فوتبال درباره شرط محرمانگی قرارداد در یک برنامه تلویزیونی درست بود بنابراین مشورت حقوقی در این خصوص که با فسخ قرارداد شرط محرمانگی ملغی می‌شود، آدرس اشتباه است.

او افزود: یکسری شروط تحت عنوان Remain Clause در قراردادها داریم که فارغ از فسخ یا اقاله قرارداد، هر دو طرف ملزم به رعایت این شروط هستند. شرط محرمانگی یکی از آن‌هاست. فسخ قرارداد نافی محرمانگی نیست. نمی‌دانم عزیزان چطور می‌گویند که الان می‌توان قرارداد را منتشر کرد. این برخلاف رویه قرارداد است.

این حقوق‌دان ورزشی توضیح داد: اگر اکنون شرط محرمانگی قرارداد نقض شود و فدراسیون فوتبال بخواهد درخواست غرامت کند، فدراسیون فوتبال کانادا هم می‌تواند دعوای متقابل طرح کند که ایران شرط محرمانگی را نقض کرده است. در چنین شرایطی فدراسیون فوتبال یک چیزی هم بدهکار می‌شود. چرا، چون عزیزان نه دانش حقوقی دارند و نه اظهار نظر حقوقی می‌کنند.

شاه‌منصوری در ادامه در پاسخ به این سوال که فدراسیون فوتبال ایران باید به چه محکمه‌ای برای شکایت از فدراسیون کانادا مراجعه کند، بیان کرد: ما مفاد قرارداد را نمی‌دانیم. ممکن است این قرارداد ADR داشته باشد به این معنا که این دو فدراسیون یک محکمه یا حتی یک شخصیت حقیقی را به عنوان حکم تعیین کرده باشد. در نتیجه فدراسیون فوتبال باید برمبنای قرارداد به مراجع ذی‌صلاح قضایی ورزشی مراجعه کند.

او در پایان درباره تعیین غرامت در چنین قراردادهایی توضیح داد: این موضوع یک بحث حقوقی مبسوط است. ممکن است غرامت را از باب وجه الالتزام تعیین کرده باشند به این معنا که رقمی به عنوان غرامت در نظر گرفته شده باشد. برای مثال به این صورت که اگر یک طرف قرارداد اقدام به فسخ یک طرفه بکند باید هزار دلار به طرف مقابل غرامت بدهد. حالت دیگر غرامت به این شکل است که فرد خاطی باید تمام مبلغ قرارداد را پرداخت کند، یعنی مبلغ غرامت معادل مبلغ قرارداد تعیین شده است که این حالت را Positive interest می‌گویند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۳-۰۷ ۱۰:۲۵

آخه عقل تو کله تون نیست .... کانادا سایه ما رو با تیر میزنه میخواد سر به تن مون نباشه بعد رفتین فوتبال دوستانه برگزار کنین .... اقلا میگفتین فوتبال دشمنانه .... به قول حسن ریوندی هر آدم یه اوسکول تو درونش هست مراقب باشید کسی اوسکولتونو دست نگیره!!!!!