• سه‌شنبه / ۳ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۳:۰۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401030302360
  • خبرنگار : 71661

بایدن: سیاست «ابهام استراتژیک» آمریکا در قبال تایوان تغییر نکرده است

بایدن: سیاست «ابهام استراتژیک» آمریکا در قبال تایوان تغییر نکرده است

رئیس‌جمهوری آمریکا که اخیرا با اظهاراتش مبنی بر آمادگی برای اعزام نیرو برای دفاع از تایوان، خشم چین را برانگیخته، امروز (سه‌شنبه) گفت که سیاست «ابهام استراتژیک» واشنگتن در قبال تایوان تغییر نکرده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، مسئله تایوان بر سر نشست کوآد که با حضور آمریکا، استرالیا، ژاپن و هند در توکیو برگزار شد، سایه افکنده بود. این چهار کشور تاکید کردند که نسبت به تضمین آزادی و گشادگی منطقه هند-اقیانوسیه در مواجهه با افزایش قاطعیت چین مصمم هستند؛ با این حال، فومیو کیشیدا، نخست‌وزیر ژاپن گفت که این گروه هیچ کشور بخصوصی را هدف نگرفته است.

گرچه آمریکا طبق قانون موظف است که ادواتی که تایوان برای دفاع از خود نیاز دارد را در اختیارش قرار دهد، اما از دیرباز یک سیاست «ابهام استراتژیک» در تصمیم‌گیری درباره مداخله نظامی برای حفاظت از این جزیره خودمختار در ضورت حمله چین اتخاذ کرده است.

بایدن در پاسخ به این سوال که آیا سیاست آمریکا در مقابل تایوان تغییر کرده است، گفت: نه. هیچ تغییری نکرده است. دیروز هم که بیانیه‌ام را خواندم، این را گفتم.

چین، تایوان را بخشی جدانشدنی از خاک خود دانسته و می‌گوید که این مهم‌ترین مسئله در روابطش با آمریکاست.

بیشتر بخوانید:

بایدن:اگر چین به تایوان حمله کند، مداخله نظامی می‌کنیم

پاسخ چین به بایدن: مراقب حرف زدنت باش!

اظهار نظر روز دوشنبه بایدن که در آن برای حمایت نظامی از تایوان اعلام آمادگی کرد، تازه‌ترین مورد از سری اظهارات فی‌البدهه و نسنجیده بایدن است که از تمایل شخصی وی به دفاع از تایوان خبر می‌دهد.

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا نیز دوشنبه تأکید کرد که «ما در صورت تشدید تنش‌ها در اوکراین، مجموعه برنامه‌های اضطراری بسیار محرمانه درباره تحرک نیروهایمان داریم».

یک سخنگوی وزارت امور خارجه چین در روز دوشنبه تصریح کرد که این کشور در حوزه‌های مربوط به حق حاکمیت یا تمامیت ارضی خود هیچ سازشی نداشته و امتیازی نخواهد داد.

برخی این اظهار نظر بایدن را لغزش کلامی یا چیزی در حد یک «گاف» می‌دانند، اما دیگر تحلیل‌گران سیاسی معتقدند که با توجه به پیشینه پربار بایدن در سیاست خارجه و فضایی که او در آن این اظهارات را ایراد کرد (در کنار نخست‌وزیر ژاپن و در میان حمله روسیه به اوکراین) بعید است که اظهاراتش اشتباه کلامی بوده باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha