• سه‌شنبه / ۳ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۰:۲۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401030302079
  • خبرنگار : 71660

آنچه در نشست "کواد" گذشت

آنچه در نشست "کواد" گذشت

همزمان با برگزاری نشست گروه "کواد" (Quad) درخصوص مقابله با "قاطعیت روزافزون چین"، رهبران چهار کشور عضو امروز (سه‌شنبه) وعده دادند که در رابطه با منطقه هند-آرام و مبارزه با تغییرات اقلیمی با یکدیگر همکاری کنند و همچنین درخصوص حمله روسیه به اوکراین به تبادل نظر پرداختند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا در ابتدای گفت‌وگویش با دیگر رهبران گروه "کواد" (ژاپن، هند و استرالیا) حمله روسیه به اوکراین را نه تنها به عنوان "مسئله مربوط به اروپا" بلکه به عنوان یک "مسئله جهانی" محکوم کرد.

فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن نیز بر اظهارات رئیس‌جمهوری آمریکا تاکید کرد و افزود که نباید اجازه دهیم تا اتفاق مشابهی در آسیا رخ دهد.

جو بایدن، در حضور «آنتونی آلبانیز»، نخست ‌وزیر جدید استرالیا و «نارندرا مودی»، نخست وزیر هند خاطرنشان کرد: مسئله اوکراین صرفا مربوط به اروپا نیست؛ بلکه این موضوع جهانی است.

وی افزود: «حمله روسیه به اوکراین صرفا اهمیت نظم جهانی، حاکمیت ارضی و یکپارچگی را برجسته کرده است. قانون بین‌المللی و حقوق بشر باید رعایت شود، نه تنها در اوکراین بلکه در هر جایی از جهان که این موارد نقض می‌شوند، باید از آن‌ها دفاع کرد.»

رئیس‌جمهوری آمریکا در ادامه تاکید کرد که ایالات متحده در کنار متحدان خود برای "ایجاد منطقه آزاد و باز هند-آرام" خواهد ایستاد.

فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن درخصوص حمله روسیه به اوکراین گفت: «این حمله نظم جهانی را به لرزه درآورده است و چالشی مستقیم برای اصول سازمان ملل محسوب می‌شود. ما نباید اجازه دهیم که اتفاق مشابه‌ای در منطقه هند-آرام رخ دهد.»

کیشیدا همچنین گفت که کواد با اختصاص ۵۰ میلیارد دلار برای زیرساخت ها و سرمایه گذاری در منطقه هند و اقیانوس آرام طی پنج سال موافقت کردند.

این در حالیست که نارندرا مودی هیچ اظهار نظری درخصوص حمله روسیه به اوکراین انجام نداد. همچنین هند با حمایت نکردن از تحریم‌های آمریکا علیه روسیه و محکوم نکردن حمله این کشور به اوکراین، ایالات متحده را ناامید کرده است.

اگرچه هند در سالهای اخیر روابط نزدیک خود با آمریکا را توسعه بخشیده است و عضو مهمی از گروه "کواد" که علیه "قاطعیت چین" مبارزه می‌کند، محسوب می‌شود، اما از طرفی رابطه بادوام هند و روسیه موجب شده است که این کشور (هند) تحریم‌هایی را درخصوص حمله روسیه به اوکراین اعمال نکند.

نخست وزیر استرالیا که اولین حضور وی در این نشست بود، گفت که اهدافش با اولویت‌های گروه "کواد" همسو است و از رهبران کشورهای عضو خواست تا درخصوص تغییرات اقلیمی همکاری کنند.

آنتونی آلبانیز، رهبر حزب کارگر استرالیا که به تازگی به عنوان سی و یکمین نخست وزیر این کشور سوگند یاد کرد، طی این نشست عنوان داشت: «گروه "کواد" با تاکید بر ارزش‌های مشترک، ثبات در منطقه هند-آرام را افزایش می‌دهد. اولویت‌های استرالیا با دستور کار این گروه همسو است و همچنین قرار است اقداماتی را درخصوص تغییرات اقلیمی اتخاذ کنیم.»

وی در نهایت افزود: من مشتاقانه منتظر میزبانی نشست بعدی گروه "کواد" در استرالیا در سال ۲۰۲۳ هستم.

یک مقام رسمی آمریکا اظهار کرد که انتظار می‌رفت مسئله تایوان از جمله موضوعات قابل بحث در این نشست باشد اما چنین چیزی در دستور کار نشست "کواد" نبوده است.

در همین حال کاخ سفید با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: «رهبران گروه "کواد" طی این نشست توافق کردند که یک ابتکار عمل درخصوص حفاظت از مرزهای دریایی را راه‌اندازی خواهند کرد تا بدین ترتیب نظارت جمعی را در منطقه هند-آرام افزایش دهند.»

در این بیانیه آمده است: «این ابتکار بیانگر توانایی شرکا در نظارت کامل بر آب‌های سواحل خود از جمله جزایر اقیانوس آرام، آسیای جنوب شرقی و منطقه اقیانوس هند است. منافع این ابتکار عمل گسترده است؛ امکان "ردیابی اتوماتیک" و سایر فعالیت‌های دریایی و همچنین بهبود توانایی شرکا برای پاسخ به مسائل آب‌وهوایی و حفاظت از ماهیگیری را فراهم می‌کند.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha