به گزارش ایسنا، مهدی عسگری با اشاره به برگزاری هفتاد و پنجمین نشست مجمع جهانی سلامت گفت: این نشست از یکم خرداد در ژنو آغاز خواهد شد که متاسفانه چراغ خاموش و با یک صورتبندی زیبا، اهداف خاص و سوال برانگیزی در آن دنبال میشود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن به طراحی موضوع مهم دیگری که در نشست مجمع جهانی سلامت مطرح است اشاره کرد و گفت: صرف نظر از تدابیری که به منظور مدیریت همهگیریها توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) برای کشورهای مختلف اتخاذ میشود و بعضاً منطبق با اهداف سند ٢٠٣٠ است، این نشست در پی طرحریزی یک موضوع مهم دیگر نیز است.
تصویب معاهده جدید؛ ابزار کنترل امور کشورها در جهت منافع سلطهجویان است
وی ادامه داد: این سازمان به بهانه انسجام بیشتر جهان در مقابله با پاندمیها، درحال زمینهسازی برای تصویب معاهده تازهای است تا به این وسیله، بهداشت و سلامت و به تعبیر دیگر امور کشورها را در جهت منافع سلطهجویان کنترل کند.
عسگری با اشاره به تلاش سازمان بهداشت جهانی برای تصویب معاهده جهانی همهگیری، آن را قدمی بزرگ در جهت تثبیت قدرت چپاولگران بینالمللی از طریق اسناد استعماری دانست و افزود: پیشنویس این معاهده در نشست پیش روی، مورد بحث قرار خواهد گرفت و بررسی مستندات، گویای تلاش برای تصویب این معاهده در نشستهای آتی WHO است.
پذیرش اصلاحات آمریکا، تبعات جبران ناپذیری دارد
رئیس فراکسیون دیپلماسی اقتصادی به اصلاحاتی که کشور آمریکا در خصوص مقررات بهداشتی جهانی(IHR) پیشنهاد داده است، اشاره کرد و افزود: ایران در سال ۲۰۰۵ متعهد به پیروی از مقررات بهداشتی جهانی(IHR) شده است و در نشست پیشرو کشور آمریکا اصلاحاتی را پیشنهاد داده است که پذیرش آنها میتواند تبعات جبران ناپذیری در پی داشته باشد.
نماینده مردم شریف کرج، فردیس و اشتهارد ضمن تاکید بر نامهی رهبر حکیم انقلاب مبنی بر بررسی ویروس منحوس کرونا از منظر جنگ بیولوژیک گفت: با توجه به نامهی رهبری در اسفند ۱۳۹۸ که همچنان بررسی دقیقی روی آن انجام نشده است، سؤالات و ابهامات متعددی در خصوص جنگ بیولوژیک مطرح شده است.
دولت مراقب باشد؛ زیرساختهای حیاتی کشور، تحت کنترل نظام سلطه نباشد
عسگری خطاب به دولت درخصوص پذیرش معاهده مذکور گفت: سازمان بهداشت جهانی با استفاده از فضای پاندمی هراسی و شعارهای به ظاهر زیبا، درصدد توسعهی نفوذ و هژمونی خود بر سایر کشورها است. در همین راستا دولت باید مراقب باشد که پذیرش اینگونه تعهدات علیالخصوص برای ایران میتواند کاپیتولاسیونی دیگر را رقم بزند و کنترل زیرساختهای حیاتی کشور (اعم از حوزه سلامت و درمان، کشاورزی، دامداری، محیط زیست و...) را به WHO و یا به عبارت بهتر بازوی نظام سلطه بسپارد.
هرگونه معاهده بینالمللی نیاز به ارائه لایحه ازسوی دولت، برای تصویب در مجلس دارد
عضو کمیسیون صنایع و معادن در پایان سخنانش گفت: برخی مفاد در پیشنویس این معاهده و اصلاحات(IHR) در تناقض با قانون اساسی بوده و برخلاف منافع ملی و امنیت کشور است. ضمن اینکه هرگونه معاهده بینالمللی نیاز به ارائه لایحه ازسوی دولت، برای تصویب در مجلس دارد.
انتهای پیام
نظرات