به گزارش ایسنا، محمد علی زلفیگل امروز در آیین افتتاحیه چهاردهمین جشنواره بینالمللی حرکت که با حضور رییس دانشگاه تهران و معاونان فرهنگی دانشگاهها در محل تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد، ضمن عرض سلام و تشکر از ریاست دانشگاه تهران به خاطر پذیرش میزبانی این جشنواره و تشکر ویژه از معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و معاونین فرهنگی دانشگاههای کشور و همچنین دانشجویان به خاطر حضور فعال در این جشنواره، اظهار کرد: جشنواره حرکت آغازی است برای اینکه دانشجویان در تاریخ علم و سپهر علم ایران و جهان چون خورشید بدرخشند.
وی با بیان اینکه انجمنهای علمی چه در مقیاس دانشجویی و چه در مقیاس اساتید دانشگاه، نهادهای غیر دولتی اما مردمی هستند، گفت: در انجمنهای علمی حرکتهای تیمی و گروهی تجربه میشود.
وزیر علوم با اشاره به مشکل انجام کارهای تیمی، گفت: یکی از مشکلاتی که شاید در فرهنگ ما وجود دارد، این است که ماآنچنان که باید در زمینه کارهای تیمی و گروهی سرمایهگذاری نکردیم و به آن نپرداختیم.
زلفیگل با تاکید بر اینکه انجمنهای علمی، مهمترین مکان علمی برای انجام کار تیمی و گروهی هستند، توضیح داد: این نهاد، یک فرصت در دانشگاههاست که ما به عنوان خادمان در وزارت علوم باید قدر این نعمت و فرصت را بدانیم.
وی ادامه داد: انجمنهای علمی دانشجویی ویژگیهای منحصر به فردی مانند شور و شعور و شعف جوانی و استعداد و انگیزه بالا دارند و این ویژگیها شرایطی را ایجاد میکنند که اگر بستر سازی فراهم شود، دانشجویان میتوانند تجربیات ارزشمندی را کسب کنند و برای آنها سکوی پرتابی در سپهر علم و فناوری و نوآوری ایران و جهان باشد.
وزیر علوم با تاکید بر اینکه صرف هزینه و سرمایهگذاری بر روی انجمنهای علمی، بهترین نوع سرمایهگذاری در علم و فناوری و نوآوری است، خاطر نشان کرد: دانشگاه نباید همه تمرکزش به بخش آموزشی و پژوهشی باشد و نباید از بخش فرهنگی غافل شود. بر همین اساس ما مقرر کردیم که سه درصد از کل بودجه دانشگاه صرف امور فرهنگی شود.
وی با بیان تجربه خود، عنوان کرد: من تجربه فعالیت در این حوزه را داشتم و تجربه کردم که اگر به دانشجویان میدان دهیم، آنها کارها را با کمترین هزینه و بهترین بهرهوری انجام میدهند. کافی است به تشکلهای صنفی، مذهبی و... میدان داده شود و از ظرفیت آنها استفاده شود.
وزیر علوم با بیان پیشنهاداتی برای فعالتر کردن این نهادها، گفت: تشویق کنید دانشجویان مقاطع پایین در دفاع رساله و پایاننامه شرکت کنند. همچنین میتوان داور مهمان از دانشگاههای دیگر نیز درخواست کرد و همچنین سمینار علمی نیز ارائه دهند.
وی با بیان اقدامات انجام شده در دوران شیوع کرونا، گفت: بسیاری از بار بخش آموزشی را انجمنهای علمی به دوش کشیدند. انجمنهای علمی یک ظرفیت هستند. باید بین انجمنهای علمی مصوب با انجمنهای علمی هم صنف، ارتباط برقرار کنیم. همچنین انجمنهای علمی میتوانند مدیران صنعتی و کارآفرینهای موفق را دعوت کنند تا دانشجویان با این اقدامات آشنا شوند.
وزیر علوم با تاکید بر اینکه دانشجویان انجمن علمی، شبکهای از فضیلتها هستند، گفت: وقتی یک کار خیر انجام میشود، خود به خود به شبکه کار خیر و کار خیر بعدی متصل میشود.
وی تاکید کرد: در دانشگاهها به جای اینکه به دنبال این باشیم که با شبکه رذیلتها برخورد کنیم که البته باید این کار هم مد نظر قرار گیرد، باید به فضیلتها توجه کنیم. چرا که آثار آن به جامعه تسری پیدا میکند.
زلفیگل ادامه داد: دانشگاه شکل گرفته که فضیلتها را رشد دهد و بخشی از بازیگران شبکه فضیلتها انجمنهای علمی هستند. رؤسای دانشگاه باید انجمنهای علمی را جدی بگیرند. کافی است به دانشجویان اعتماد کنیم و ببینیم که دانشجویان مراسمهای مختلف را چگونه برگزار میکنند.
وی ادامه داد: کافی است که انجمنهای علمی را تشویق کنیم تا با اساتید خود ارتباط قویتری داشته باشند و اساتید به دانشجویان مشورت دهند و اجرا را به عهده دانشجویان بگذاریم.
وزیر علوم ضمن تبریک به برگزیدگان این جشنواره و خیر مقدم به دانشجویان خارجی مهمان، اظهار کرد: شک نداشته باشید که دانشجویی که در این جشنواره برگزیده میشود، آغازی برای ماندگاری در علم و فناوری است. دانشجویی که ابداع و اختراع دارد، این آغازی برای اوست و سالها بعد میتوان او را بهعنوان استاد، پژوهشگر و فناور نمونه دید.
وی در پایان گفت: خوشا به حال جامعهای که نسلهای بعدی عالمتر، عاقلتر، داناتر و با ایمانتر از گذشته داشته باشد و یکی از وظایف دانشگاه این است که چنین نسلی تربیت کند. اگر این طور باشد، آینده درخشانی در انتظار خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات