به گزارش ایسنا، آمریکا به همراه انگلیس و کانادا، تحریمهایی را علیه خرید نفت روسیه در واکنش به حمله نظامی مسکو به اوکراین تصویب کرده اند. اما واشنگتن تاکنون تحریمهای ثانویه علیه کشورهایی که نفت روسیه را خریداری می کنند، مشابه تحریمهای اعمال شده علیه کشورهای خریدار نفت ایران، وضع نکرده است.
جنیفر گرانهولم، وزیر انرژی آمریکا در واشنگتن به خبرنگاران گفته است: دولت در این باره تصمیم خواهد گرفت. وزارت خزانه داری و وزارت خارجه معمولا تحریمها را طراحی می کنند اما وزیر انرژی می تواند درباره تاثیر آنها بر قیمتهای جهانی نفت، نظر خود را ابراز کند.
کشورهایی مانند هند و چین به خرید نفت روسیه ادامه می دهند. واردات نفت از روسیه به هند از ۶۶ هزار بشکه در روز در مارس به ۲۷۷ هزار بشکه در روز در آوریل افزایش یافت زیرا پالایشگاههای هندی جذب تخفیفهای چشمگیر نفت روسیه شده اند. چین هم خرید نفت ارزانتر روسیه را به میزان قابل ملاحظه ای افزایش داده است.
گرانهولم درباره احتمال وضع تحریمهای ثانویه علیه خریداران نفت روسیه گفت: می دانم که این گزینه همچنان مطرح است.
اما چنین اقداماتی ممکن است قیمتهای جهانی نفت را افزایش دهد آن هم در شرایطی که دولت آمریکا نسبت به قیمت بالای بنزین حساس است. با وجود تلاشهای واشنگتن و برداشت بی سابقه از ذخایر نفت استراتژیک، قیمتهای بنزین هفته جاری به رکورد بالای جدیدی صعود کرد. قیمتهای بالا، هم حزبی های بایدن را در آستانه انتخابات کنگره در نوامبر، نگران کرده است.
بر اساس گزارش رویترز، گرانهولم گفت: نخستین تحریمهای غربی علیه روسیه، حدود ۱.۵ میلیون بشکه در روز نفت روسیه را از بازارهای جهانی حذف کرد و برنامه های اتحادیه اروپا برای خاتمه دادن به واردات نفت و فرآورده های نفتی روسیه، می تواند تا پایان سال ۱.۵ میلیون بشکه در روز دیگر از نفت این کشور را از بازارها حذف کند.
انتهای پیام
نظرات