• شنبه / ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ / ۰۹:۵۷
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1401022415456
  • منبع : خانه ملت

دلایل کمبود شیرخشک آپتامیل در برخی استان‌ها

دلایل کمبود شیرخشک آپتامیل در برخی استان‌ها

رئیس اداره شیرخشک رژیمی و غذای ویژه سازمان غذا و دارو، عدم به‌ موقع تخصیص ارز و تسویه حساب طلب ارزی شرکت‌های خارجی را از عوامل موثر در کمبود شیرخشک رژیمی دانست و گفت: تا سه روز گذشته ۴۱ هزار قوطی در سطح تهران و ۷۶ هزار قوطی هم در سطح کشور توزیع شده است.

به گزارش ایسنا، بهادر صید محمدیان رییس اداره شیرخشک رژیمی و غذای ویژه سازمان غذا و دارو، در مورد علت کمبود شیرخشک کودکان مبتلا به آلرژی در برخی استان های کشور، گفت: عدم به‌ موقع تخصیص ارز و تسویه حساب طلب ارزی شرکت‌های خارجی باعث شد که محموله‌های بعدی شیرخشک به‌ صورت اعتباری به ایران ارسال نشود.

وی ادامه داد: از سویی جنگ اوکراین و روسیه مواد اولیه کل دنیا را تحت‌ شعاع قرار داده و باعث کمبود جهانی شده‌ است همچنین عدم ثبت اطلاعات توسط برخی داروخانه‌ها هم یکی از علت های کمبود شیرخشک رژیمی است زیرا قبل‌ از اینکه زنجیره تامین سامانه تیتک راه‌اندازی شود مشخص نبود شیر چگونه و بر چه اساسی به مصرف‌کننده‌ها تحویل داده می شود.

صیدمحمدیان یادآور شد: از سویی این فرآورده باید توسط پزشک تجویز شود نه تجویز خودسرانه فرد و پس از اینکه مشکل کمبود شیرخشک رژیمی در استان ها توسط دانشگاه‌های علوم پزشکی مطرح شد، سازمان غذا و دارو به‌ فوریت نشستی با شرکت‌های تأمین‌کننده برگزار و محموله ها از شرکت‌های تولیدکننده سفارش داده شد و موفق شدیم یک میلیون قوطی شیر را به گمرک ایران وارد کنیم.

رئیس اداره شیرخشک سازمان غذا و دارو افزود: ترخیص محموله انجام و همچنین برچسب اصالت و شناسه گذاری آن با نظارت معاونت غذا و داروی مشهد در شرکت واردکننده انجام و به فوریت در تعطیلات عید فطر  به شرکت‌های پخش تحویل و همزمان در سراسر کشور توزیع شد.

بنابر اعلام خبرگزاری خانه ملت، وی ادامه داد: تا سه روز گذشته ۴۱ هزار قوطی در سطح تهران و ۷۶ هزار قوطی هم در سطح کشور توزیع شده است.

رئیس اداره شیرخشک رژیمی و غذای ویژه سازمان غذا و دارو یادآور شد: سامانه زنجیره‌ تامین از نیمه اول اردیبهشت‌ ماه راه‌اندازی شده و تمامی شرکت‌های پخش ملزم به ثبت اطلاعات فروش و همچنین تمامی داروخانه‌ها ملزم به ثبت اطلاعات عرضه به مصرف‌کننده در سامانه هستند و این فرآیند از تأمین‌کننده تا مصرف‌کننده توسط سازمان و معاونت‌های غذا و دارو در سراسر کشور کنترل و نظارت می‌شود و از قاچاق معکوس این فرآورده‌ها که ارز دولتی می‌گیرند و هر گونه نشت فرآورده و فروش خارج از زنجیره تامین جلوگیری می‌کند. بر این اساس شیرخشک های تامین شده در حال توزیع هستند و به دست مصرف‌کننده واقعی می‌رسد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha