صبح یکشنبه ۱۱ اردیبهشت و در پایان دهه بزرگداشت شیخ اجل، سعدی شیرازی، آئین گلباران آرامگاه این شاعر و ادیب شهیر، با حضور مسئولان ارشد فرهنگی استان فارس و شهر شیراز، برگزار شد.
مدیرمرکز سعدی شناسی در این آئین گفت: گرچه در ۲۵ سال گذشته که روزی بهنام سعدی نامگذاری شده است، روند سعدیپژوهی تکاملی شده است. اما هنوز تا ادای دین و شناخت این آفتاب ادب فارسی راهی دراز مانده است. سعدی یگانهای است که سحر کلامش به غایت اعجاز دست مییازد و از آن روست که ذکر جمیلش در افواه عوام افتاده وصیت سخنش را که در بسط زمین رفته، همچون شکر میخورند و رقعه منشاتش را چون کاغذ زر میبرند.
کوروش کمالیسروستانی افزود: مجموعه فرهنگی مرکز سعدیشناسی که در کنار آرامگاه سعدی از سال گذشته به بهرهبرداری رسید نیازمند توجه جدی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس است که با توجه به هدف اصلی ساخت آن به مرکز پویایی برای برگزاری کلاسهای بوستانخوانی، گلستانخوانی و غزلخوانی تبدیل شود. موزه سعدی در آن سامان یابد و کتابخانه تخصصی سعدی برای محققان شکل گیرد. گالری آن محل برگزاری نمایشگاههای هنری شود همانگونه که در این دهه با آثار ارزشمند شکستهنویسان شیراز و حضور استاد یدالله کابلی این روند آغاز شد. ساخت فیلم و سریال از زندگی و آثار سعدی ضرورت دیگری است که نیازمند همت و سرمایهگذاری لازم است.
حمیدرضا قانعی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس نیز با اشاره به مجموعه برنامه های برگزار شده در این دهه، گفت: خوشبختانه برنامه های برگزار شده در سطح شهر شیراز و استان فارس و همچنین مجموعه سخنرانیهای علمی که در فضای مجازی برگزار شد،اتفاق خوبی بود که به بهانه بزرگداشت شیخ اجل در استان رقم خورد و در روز پایانی نیز طی مراسمی عمومی که همراه با کنسرت موسیقی خواننده محبوب کشور علیرضا قربانی خواهد بود، در محل آرامگاه سعدی پذیرای عموم مردم و علاقمندان این شاعر نام آور خواهیم بود و امیدواریم این پایان،آغازی بر انس بیشتر همه ما با سعدی و حکمتهای نهفته در آثارش باشد.
به گزارش ایسنا، در ادامه این برنامه، مدیرکل صدا و سیمای فارس با بیان این که خاک شیراز و فارس پذیرای انسانهایی است که همچون خورشید متعلق به تمام جهانیان هستند، شیراز را مبدا و منشا بروز این بزرگان دانست.
تقی سهرابی گفت: اگرچه این موضوع مایه افتخار ماست اما وظیفه و رسالت ما برای معرفی این ستارگان نیز سخت و سنگین است و متاسفانه هنوز در حوزه رسانه برای شخصیت والامقامی همچون حضرت سعدی اقدام شایسته و درخوری انجام نشده و این برای ما که در این استان هستیم و برای کل کشور چندان موضوع مناسبی نیست که برای شخصیتی به این بزرگی کار رسانه ای انجام نشده باشد.
سهرابی اضافه کرد: البته در رابطه با سعدی کتابها نوشته و کارهای فرهنگی انجام شده اما موضوع فیلم و سریال ویژگی خاص خود را دارد؛ اگرچه تلاشهایی برای انجام اقداماتی در خور شان سعدی و حافظ انجام شد اما به دلایل مختلفی نظیر کمبود اعتبار، تاکنون موفقیتی در این زمینه حاصل نشده است.
مدیرکل صدا و سیمای فارس خواستار همدلی و همراهی و همکاری همه فعالان دلسوزان عرصه فرهنگ و هنر برای باز شدن قفل تولید محتواهای فاخر تصویری پیرامون شخصیتهای بزرگ استان فارس خصوصا سعدی و حافظ شد.
به گزارش ایسنا، روح الله منوچهری مدیرکل کتابخانه های عمومی فارس نیز ضمن قدردانی از عوامل برگزاری دهه بزرگداشت سعدی به فعالیتهای این نهاد در طول این ایام اشاره کرد.
منوچهری گفت: تلاش کردیم در طول این ایام برنامه های متنوعی را در سطح استان انجام دهیم که خوشبختانه با توجه به بضاعت کتابخانه ها هم در سطح استان وهم در سطح ملی فعالیتهای مناسبی نیز انجام شد.
مدیر کل کتابخانههای عمومی فارس ابراز امیدواری کرد که در آینده برای آشنایی بهتر و بیشتر همگان با سعدی و آثار او کار رسانه ای درخور این شخصیت بزرگ ادب پارسی انجام شود.
انتهای پیام
نظرات