مسعود اسدی پرور در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه شهرستان رشت بزرگترین شهرستان برنج خیز کشور است و در حال حاضر در بیش از ۴۰ هزار هکتار از این شالیزارها شخم اول زده شده است، افزود: برای مدیریت در مصرف آب تولید برنج برای شخم اول از آب های موجود در آب بندان ها و آب های سطحی استفاده شد.
اسدی پرور ادامه داد: شهرستان رشت بیش از ۶۲ هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد و در بیش از ۷۰ درصد از این اراضی خزانه گیری انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: مکانیزاسیون از دیگر راهکارهای کاهش هزینه تولید برنج است و امسال برنامه داریم در ۷۵ درصد از شالیزارها نشاء به صورت ماشینی انجام شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رشت گفت: در ۲۵ درصد مابقی شالیزارها نشاء برنج به صورت دستی و توسط زنان پرتلاش گیلان انجام می شود.
وی با بیان اینکه تاکنون در ۲۰۰هکتار از شالیزارهای رشت نشاء انجام شده است، خاطرنشان کرد: برای بانوان نشاء کاری که بیکار شده اند صندوق زنان خرد تشکیل شده است و اخیرا زنان مشاغل خانگی نظیر شامل گلیم بافی و پرورش قارچ و ... را جایگزین نشاء کاری کرده اند.
اسدی پرور به کاهش قیمت کود اشاره کرد و گفت: این کاهش قیمت موجب خواهد شد که فقر خاک اراضی شالیزاری جبران شود و مانند سال گذشته عملکرد تولید محصول در شالیزارها پیش نیاید.
انتهای پیام
نظرات