• پنجشنبه / ۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ / ۱۰:۱۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401020804825
  • خبرنگار : 71457

نوری المالکی: مداخلات منطقه‌ای در عراق به "دستور دادن" تبدیل شده است

نوری المالکی: مداخلات منطقه‌ای در عراق به "دستور دادن" تبدیل شده است

رئیس ائتلاف دولت قانون عراق اعلام کرد که روند سیاسی تا به الان شاهد مداخلات علنی به این شدت نبوده است و مداخلات منطقه‌ای در عراق به دستور دادن تبدیل شده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از بغداد الیوم، نوری المالکی، رئیس ائتلاف دولت قانون عراق در مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد که آمریکا از طرح به حاشیه راندن‌های سیاسی راضی نیست و هشداری را به کشورهای منطقه‌ای و طرف‌های عراقی برای توقف مداخله‌ها داده است و دیدگاه آمریکا متفاوت از دیدگاه انگلیس در عراق است.

المالکی خاطرنشان کرد دولت موقت عراق قراردادهای مغایر با قانون اساسی منعقد کرد و هیچکس جرأت تمدید فعالیت دولت مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق را ندارد. تمدید دولت مصطفی الکاظمی به منزله اعلام مرگ پارلمان و قانون اساسی است.

وی تصریح کرد که ششمین ماه در روند سیاسی تعیین کننده خواهد بود. تماس‌ها با مقتدی صدر، رهبر جریان صدر عراق محدود بود و به اساس مشکل نپرداخت.

نوری المالکی عنوان داشت: چارچوب هماهنگی گروه‌های شیعه طرح خطرناکی را متوقف ساخت و ما احساس پیروزی می‌کنیم. عراق با یک طرح بین المللی مواجه است و ما اطلاعاتی با آمار و ارقام دقیق داریم.

رئیس ائتلاف دولت قانون عراق افزود: قانون اساسی مانع از این می‌شود که از اراضی عراق به عنوان نقطه آغازی برای هدف قرار دادن کشورهای همسایه استفاده شود.

المالکی عنوان داشت: دولت می‌بایست در سریع‌ترین زمان بعد از انتخابات تشکیل می‌شد. مشکل فقط بر دو طرف شیعه محدود و خلاصه نمی‌شود.

وی تصریح کرد: انتخاب رئیس جمهور کلید راه حل برای پایان بن‌بست سیاسی است و هرکس که برای تشکیل دولتی تلاش کند که این دولت دیگران را به حاشیه براند، ناامید می‌گردد. عرف‌های سیاسی قوی تر از قانون اساسی شده است.

نوری المالکی در مورد حملات ترکیه نیز گفت: کردها قادر به رویارویی با ترکیه و حزب کارگران کردستان نیستند و ترکیه از مشکلات سیاسی در عراق سوءاستفاده می‌کند. ترکیه در قبال کردها انصاف به خرج نخواهد داد و کردها باید این مسئله را بدانند. اختلاف میان دو حزب اصلی کرد نیز "شخصی" است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۲-۰۸ ۱۷:۲۰

تسکیل دولت ائتلافی بی طرف راه خروج از بن بست سیاسی در عراق هست

avatar
۱۴۰۱-۰۲-۰۸ ۲۱:۲۱

مالکی بفرمایید یا خودتان تروریست را کنترل کنید یا به ترکیه حق بدید که خودش عملا وارد شود .وقتی شما توانایی مبارزه با تروریست را ندارید به همسایه خود حق دفاع مشروع را بدهید...حتی ایران بارها آمریکا و اهداف صهیونیستی را هدف قرار داده واین بمعنای نقض حاکمیت نیست

avatar
۱۴۰۱-۰۲-۰۹ ۰۱:۲۵

انصافا هم دولت‌ آقای نوری مالکی دولت‌ قوی تر و تاثیر گذار تر بود گرچه‌ بعضی وقتا طرف آمریکا غش می‌کرد ولی در طولانی مدت بسيار عالي عمل کرد....

avatar
۱۴۰۱-۰۲-۰۹ ۲۲:۴۱

دولتهای قبلی عراق ام الفساد ومردم عراق را به گدایی کشاندند کسانی مثل همین مالکی و.همفکرانش وقتی به عراق برگشتند آهی در بساط نداشت ولی الان با بادزدیدن اموال مردم ثروتمند ترین افراد در عراق هستند ومردم هرروز آرزوی دوران صدام جنایتکار را دارند

avatar
۱۴۰۱-۰۲-۰۹ ۲۲:۵۸

ان شاالله که عراق بتواند دولتی همچون دولت نوری المالکی تشکیل دهد تا از این بحران نجات پیدا کند ، طرف های سیاسی در عراق عاقلانه تر عمل کنن که آمریکا و انگلیس در حال اختلاف افکنی در عراق هستند