• چهارشنبه / ۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ / ۱۵:۰۱
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1401020704415
  • خبرنگار : 30057

سامانه بومی برآورد خسارات ناشی از مخاطرات به بهره‌برداری رسید

سامانه بومی برآورد خسارات ناشی از مخاطرات به بهره‌برداری رسید

رئیس پژوهشکده مدیریت خطرپذیری و بحران پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله از راه‌اندازی سامانه بومی برای برآورد خسارات ناشی از مخاطرات در کشور خبر داد.

به گزارش ایسنا، امروز طی مراسمی با حضور نامی، رییس سازمان مدیریت بحران کشور و رییس و جمعی از محققان پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله از "راهنمایی‌های ملی نیازسنجی پس از رخداد بلایای طبیعی" رونمایی شد. این راهنما که در قالب سامانه‌ای راه‌اندازی شد، امکان ارزیابی دقیق‌تری از اثرات و پیامدهای سوانح در کشور در آینده را برای کشور فراهم می‌کند. 

در این مراسم کامبد امینی حسینی، رئیس پژوهشکده مدیریت خطرپذیری و بحران پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با بیان اینکه ایران در معرض انواع مخاطرات قرار دارد، گفت: یکی از موضوعاتی که در مواجهه با رخدادهای طبیعی مطرح می‌شد، این بود که بعد از مخاطرات خسارات به درستی برآورد نمی‌شد، به گونه‌ای که بعد از زلزله بم خسارات آن از ۵۰۰ میلیون دلار به بالا برآورد شد.

وی ادامه داد: در دنیا برای حل این موضوع راه حلی را در سال ۲۰۱۵ در اجلاس سندای ژاپن ارائه کردند و در آن از راهنمایی برای این منظور رونمایی شد؛ ولی این راهنماها با شرایط ایران سازگار نبود و ما نیازمند راهنماهای بومی و ملی بودیم؛ از این رو با تعاملی که با دستگاه‌های مربوط داشتیم، اقدام به تهیه این راهنمای ملی کردیم. راهنمای تدوین شده در بازه زمانی ۴ تا ۶ هفته حجم خسارات را برآورد و بر اساس آن نیازهای منطقه زلزله‌زده را اعلام می‌کند تا اعتبارات به درستی به آن اختصاص داده شود. 

حسینی با بیان اینکه این سامانه قادر به برآورد خسارات در بخش‌هایی چون بهداشت، محیط زیست، بخش‌های تولیدی، زیر ساخت‌های شهری، معیشت و اشتغال و غیره است، یادآور شد: بعد از سیل سال ۹۷ که تعداد ۲۵ استان کشور درگیر شده بودند، ما توانستیم برای اولین بار سامانه‌ای را طراحی کنیم که براساس آن نیازهای قشرهای مختلف بعد از سوانح طبیعی مشخص شود.

وی با بیان اینکه با استفاده از این سامانه می‌توان وضعیت خسارت مناطق آسیب دیده از مخاطرات را به خوبی مورد بررسی قرار داد، اظهار کرد: با استفاده از این سامانه نیازسنجی، وضعیت، خسارات، صدمات و غیره را بعد از سوانح طبیعی می‌توانیم به نهادهای حاکمیتی گزارش دهیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha