جلال ابراهیمی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: بر اساس براوردهای صورت گرفته از سال ۲۰۰۳ تا پایان سال ۲۰۲۱، آمریکا و کشورهای اروپایی بیش از ۲۴۰ میلیارد دلار در ترکیه سرمایه گذاری کردهاند که این عدد پیشرفت آنکارا در جذب این سرمایهها را نشان میدهد.
وی درباره جزییات این سرمایه گذاریها گفت: در حال حاضر حدود دو هزار شرکت آمریکایی در ترکیه سرمایه گذاری کردهاند و از محل حضور آنها بیش از ۱۰۰ هزار فرصت شغلی برای ترکها به وجود آمده است. همچنین بایدن و اردوغان از برنامه ریزی برای یک تجارت مشترک ۱۰۰ میلیارد دلاری خبر دادهاند.
به گفته رییس خانه اقتصاد ایران و ترکیه، کلیه سرمایه گذاران خارجی که قصد ورود به ترکیه را دارند، میتوانند بدون دریافت مجوز رفت و آمد کنند و همچنین دولت این کشور قوانین برابری را برای سرمایه گذاران ترک و سرمایه گذاران خارجی وضع کرده است.
ابراهیمی با اشاره به رشد قابل توجه سرمایه گذاری خارجی در ترکیه، بیان کرد: بر اساس آمارهایی که دفتر سرمایه گذاری ریاست جمهوری ترکیه اعلام کرده در سال گذشته میلادی میزان سرمایه گذاریهای جدید در این کشور ۱۴ میلیارد دلار بوده که نسبت به سال قبل از آن رشدی تقریبا دو برابری را نشان میدهد.
وی ادامه داد: در سال ۲۰۰۳ مجلس ملی ترک قانونی را تصویب کرد که با کلیه سرمایه گذاران داخلی و خارجی رفتار یکسان و برابر باشد و فرقی میان سرمایه گذار داخلی و خارجی به هیچ وجه نباشد. در این قانون تمام انتظارات سرمایه گذاران در زمینه انتقال رایگان سود سهام، خرید املاک، حفاظت در مقابل سلب مالکیت و اشتغال در نظر گرفته شده است. گفته می شود میانگین سالانه سرمایه گذاری مستقیم بین المللی بین ۱۹۹۲ تا سال ۲۰۰۲ یک میلیارد دلار بود و پس از آن رشد جدی آغاز شد.
ابراهیمی اضافه کرد: سرمایه گذاران اروپایی، آمریکایی و کشورهای حاشیه خلیج فارس اصلیترین گروهی هستند که در این سالها به ترکیه آمدهاند. همچنین سرمایه گذاری در بخش املاک، صنعت، اطلاعات و ارتباطات و حمل و نقل اصلیترین بیشترین اقبال را داشته است.
انتهای پیام
نظرات