• پنجشنبه / ۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ / ۱۲:۵۱
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1401020100230
  • خبرنگار : 71282

در گفت‌وگو با ایسنا ابراز شد

اشتغال دانش بنیان، امنیت سرمایه‌گذاری می‌خواهد

اشتغال دانش بنیان، امنیت سرمایه‌گذاری می‌خواهد

یک کارشناس حوزه کار با بیان اینکه مردم باید نمود کارهای دانش‌بنیان را به طور ملموس و به چشم ببینند، تاکید کرد: برای ایجاد و گسترش مشاغل دانش بنیان لازم است امنیت سرمایه گذاری به وجود آید و سرمایه ها و منابع بانکی به سمت تولید دانش بنیان و اشتغال مولد هدایت شود.

ولی الله صالحی در گفت وگو با ایسنا با اشاره به نامگذاری سال 1401 از سوی مقام معظم رهبری به "تولید دانش‌بنیان و اشتغالزایی" درباره اقدامات و راهکارهای تحقق آن اظهار کرد: در خصوص شعار و پیام سال یک سری کارها از قبل صورت گرفته و چند سالی است که در این جهت و مسیر قرار گرفته‌ایم، ولی محصول این کارها باید ملموس‌تر باشد.
وی گفت: در موضوع ابداع و اختراع، بحث اصلی این است که آن چیزهایی که خودمان می توانیم در داخل کشور طراحی کنیم را بسازیم؛ یعنی نوآوری و خلاقیتی که حاصل کار خودمان باشد.
این کارشناس حوزه کار ادامه داد: اگر بنا باشد قطعاتی را از خارج کشور وارد و در داخل مونتاژ کنیم آن هم به نوعی واردات است؛ لذا معتقدم ریشه کار این است که باید دانش تولید محصول را در داخل کشور به کار بگیریم و  محصولاتی بسازیم که نیاز به واردات آنها نباشد.
صالحی در خصوص ایجاد و گسترش مشاغل دانش‌بنیان در کشور گفت: آنچه برای ایجاد اشتغال در این بخش ضرورت دارد این است که امنیت سرمایه گذار و سرمایه گذاری در کشور فراهم شود تا سرمایه به کشور بیاید و بتوانیم شغل مولد ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: برای این منظور ابتدا باید سرمایه‌های داخلی خود را به سمت تولید سوق دهیم تا پس از آن که بستر فراهم شد برای سرمایه‌گذاران خارجی هم انگیزه ایجاد کند.
این کارشناس حوزه کار از مجموعه نظام بانکی و سرمایه‌گذاران داخلی خواست تا به سمت تولید بروند و تاکید کرد: در شرایط حاضر نیاز داریم که این فضا، بستر و فرصت در کشور فراهم شود. وقتی این فضا مهیا شود برای سرمایه‌گذاری‌های خارجی هم انگیزه به وجود می‌آید.
صالحی با بیان اینکه در بحث ایجاد اشتغال دانش‌بنیان باید مشاغل مولد را در نظر داشته باشیم، گفت: متاسفانه امروز بسیاری از مشاغل ما حالت واسطه‌گری پیدا کرده است؛ در حالی که در قانون تجارت، واسطه و دلال تعریف دارد. واسطه به کسی گفته می شود که برای انجام کاری که دو نفر قرار است در آن مشارکت داشته باشند زمینه فراهم کند ولی اکنون لایه‌های واسطه بسیاری داریم که هزینه‌های سنگینی را به تولید و مصرف کننده تحمیل کرده و این روند موجب شده انگیزه برای سرمایه‌گذاری وجود نداشته باشد چون سودی در آن نیست و منافع به جیب کسانی می‌رود که در لایه‌های واسطه‌گری قرار دارند.
به گفته این کارشناس، اگر مجموعه بانکها و سرمایه گذاران داخلی منابع و سرمایه‌ها به سمت تولید مولد هدایت شوند، صاحبان ایده و خلاقیت هم دلگرم می‌شوند و کارآفرینان برای انجام و به ثمر رساندن طرح های نوآورانه خود رغبت پیدا می‌کنند.
صالحی با این اعتقاد که اشتغال دانش‌بنیان زمانی گسترش می یابد که امنیت سرمایه‌گذاری فراهم شود، خاطرنشان کرد: خوشبختانه کارهای دانش بنیان در بخش‌های صنعتی و کشاورزی شروع شده منتها هنوز ملموس نیست و ما باید کاری کنیم که مردم نمود آن را به عینه ببینند، علاوه بر این برخی قوانین و مقررات باید اصلاح شود، واسطه و واسطه‌گری از بین برود و سرمایه‌ها به سمت تولید و اشتغال مولد حرکت کند؛ در این صورت است که می‌توانیم دستاوردهای تحقق شعار سال را شاهد باشیم.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha