• چهارشنبه / ۳۱ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۰:۱۷
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1401013118928
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

عضو هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزان اصفهان:

آب به کشاورزان شرق اصفهان نرسیده / کشت گندم در معرض آسیب است

آب به کشاورزان شرق اصفهان نرسیده / کشت گندم در معرض آسیب است

ایسنا/اصفهان عضو هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزان اصفهان با بیان اینکه متأسفانه شرایط کشاورزان شرق اصفهان بسیار بد و محصول گندم آنها تشنه است، گفت: اگر مدت‌زمان تحویل حقابه کشاورزان به‌طور مداوم تا خردادماه بود این مشکلات ایجاد نمی‌شد کشاورزان به‌مرور آب موردنیاز خود تحویل می‌گرفتند.

حسین وحیدا در گفت‌وگو با ایسنا، درباره اعتراضات کشاورزان شرق اصفهان نسبت به نرسیدن آب زاینده‌رود به اراضی و مزارع آنها، اظهار کرد: متأسفانه همه کشاورزان شرق اصفهان از مدل دریافت حقابه شان ناراضی هستند و دبی آب چه در بخش مرکزی و چه بخش جلگه (ورزنه، اژیه و ...) بسیار کم است.

وی افزود: میزان آب تحویلی به کشاورزان کم است و درست تقسیم نمی‌شود و حتی روز گذشته برخی کشاورزان شرق با یکدیگر بر سر تقسیم آب درگیر شدند و این به دلیل مدت‌زمان محدود تحویل آب به کشاورزان شرق اصفهان تا ۵ اردیبهشت است.

عضو هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزان اصفهان گفت: اگر مدت‌زمان تحویل حقابه کشاورزان به‌طور مداوم تا خردادماه بود این مشکلات ایجاد نمی‌شد و کشاورزان به‌مرور آب موردنیاز خود را تحویل می‌گرفتند.

وی تصریح کرد: متأسفانه شرایط کشاورزان شرق اصفهان بسیار بد و محصول گندم آنها تشنه است و اگر قرار باشد آب طی ده روز به کشاورزان برسد سرنوشت این کشت نامعلوم خواهد بود.

وحیدا با بیان اینکه متأسفانه بی مدیریتی موجب این مشکلات برای کشاورزان شرق اصفهان شده است، تأکید کرد: معتقدم باز و بسته شدن زاینده‌رود کار اشتباهی بود و با این مدل توزیع آب و باز و بسته شدن‌های پی‌درپی زاینده‌رود، آب بسیاری به هدر رفته است.

وی با اشاره به اینکه متأسفانه در بالادست زاینده‌رود در منطقه لنجانات برداشت آب بسیار زیاد است، گفت: در حال حاضر خروجی سد زاینده‌رود ۹۵ مترمکعب بر ثانیه است که باید حدود ۳۵ مترمکعب بر ثانیه آب به سدآبشار برسد، اما اکنون حجم آب سد آبشار بین ۲۰ تا ۲۵ مترمکعب بر ثانیه است.

عضو هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزان اصفهان با بیان اینکه وضعیت کشت کشاورزان شرق اصفهان بسیار نامناسب است، گفت: کشاورزان شرق اصفهان باید دو دوره دیگر حقابه خود را برای به سرانجام رساندن کشت شان دریافت کنند و اگر اکنون آب به مزارع کشاورزان شرق اصفهان نرسد به‌طورقطع کشت آنها دچار آسیب خواهد شد.

وی با بیان اینکه باید توجه داشت که کشت کشاورزان آسیب دیده و دیرهنگام انجام شد، پیش‌بینی کرد: مسئولان استان باید برای به ثمر رسیدن این کشت تدبیری کنند و تا همین میزان کشت به نتیجه برسد.

وحیدا تأکید کرد: اگر حقابه کشاورزان شرق اصفهان در این نوبت تا ۵ اردیبهشت باشد به‌طور کامل به تمام اراضی آب نخواهد رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha