استاد سیدبهاءالدین حسینی، امروز در محفل انس با قرآن که به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی استان برگزار شد، به مباحث علم، جایگاه علم در قرآن و و ارتقابط قرآن با علم پرداخت و اظهار کرد: ژانر نگارش قرآن زبان عربی فاخر ادبی با لهجه حجازی ۱۴۰۰ پیش بوده است و از لحاظ معنا کاملاً مبرهن بوده که یک کتاب فرابشری و فراانسانی است.
وی با اشاره به اینکه گروهی دین و مسائل دینی را به گونهای نشان میدهند که مربوط به اقشار فرودست جامعه است، افزود: این گروه معتقدند که دین برای کنترل طبقه عوام جامعه است و لنین و استالین هم دین را افیون جامعه عنوان کردهاند، اما باید گفت تمام مباحث موجود در قرآن کریم فراانسانی است.
حسینی افزود: مسائل علمی از جمله اجرام آسمانی، کیهان شناسی، علوم نجوم که با دقت در قرآن مورد بحث قرار گرفته، اعجابانگیز بوده است و به صورت صریح و واضح به این علوم اشاره کرده است که این علوم برای بشر ۱۴۰۰ سال قابل فهم نبود.
وی با اشاره به اینکه در قرآن کریم به طور صریح به کروی بودن زمین از طریق مشارق و مغارب اشاره شده است، عنوان کرد: خداوند متعال در آیه «فَلا أُقْسِمُ بِرَبِّ الْمَشارِقِ وَ الْمَغارِبِ إِنّا لَقادِرُونَ؛ سوگند به پروردگار مشرقها و مغربها که ما قادریم» کلمه مشارق و مغارب به موضوع کروی بودن زمین اشاره دارد.
این استاد دانشگاه به موضوع اجرام شناسی قرآن اشاره کرد و افزود: در آیه ۳۸ سوره یس که میفرماید«وَالشَّمْسُ تَجْرِی لِمُسْتَقَرٍّ لَهَا ذَٰلِکَ تَقْدِیرُ الْعَزِیزِ الْعَلِیمِ؛ و خورشید [نیز برای آنان نشانه ای از قدرت ماست] که همواره به سوی قرارگاهش حرکت می کند. این اندازه گیری توانای شکست ناپذیر و داناست» و همچنین در آیه ۳۹ سوره یس میفرماید: «وَالْقَمَرَ قَدَّرْنَاهُ مَنَازِلَ حَتَّیٰ عَادَ کَالْعُرْجُونِ الْقَدِیمِ؛ و برای ماه منزل هایی قرار دادیم تا اینکه به صورت شاخه کهنه هلالی شکل و زرد رنگ خرما برگردد [و باز به تدریج بدر کامل شود». در این آیه به صورت صریح به موضوع حرکت کهکشان راه شیری اشاره شده است.
وی افزود: مسئله لقاح ابر یا بارش در قرآن ۱۴۰۰ سال عمر دارد، اما در علم روز یکی از مقاهیم جدید و امروزی است که به تازگی دانشمندان آن را کشف کردند.
حسینی اظهار کرد: قرآن همچنین به مسئله ژنتیک نیز اشارهای داشته است و میفرماید: «وَهُوَ الَّذِی أَنْزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَخْرَجْنَا بِهِ نَبَاتَ کُلِّ شَیْءٍ فَأَخْرَجْنَا مِنْهُ خَضِرًا نُخْرِجُ مِنْهُ حَبًّا مُتَرَاکِبًا وَمِنَ النَّخْلِ مِنْ طَلْعِهَا قِنْوَانٌ دَانِیَةٌ وَجَنَّاتٍ مِنْ أَعْنَابٍ وَالزَّیْتُونَ وَالرُّمَّانَ مُشْتَبِهًا وَغَیْرَ مُتَشَابِهٍ ۗ انْظُرُوا إِلَیٰ ثَمَرِهِ إِذَا أَثْمَرَ وَیَنْعِهِ ۚ إِنَّ فِی ذَٰلِکُمْ لَآیَاتٍ لِقَوْمٍ یُؤْمِنُونَ؛ و اوست که از آسمان آبی فرستاد و به وسیله آن گیاهان گوناگون را [از زمین] رویاندیم، و از آن ساقهها و شاخههای سبز درآوردیم و از آن دانههای متراکم را خارج میکنیم، و از شکوفه درخت خرما خوشه های سر فروهشته [به وجود میآوریم]، و باغهایی از انگور و زیتون و انار شبیه به هم و بیشباهت به هم [بیرون میآوریم]؛ به میوهاش چون میوه دهد و به رسیدن و کامل شدنش با تأمل بنگرید، مسلماً در این [امور] برای قومی که ایمان میآورند، نشانههایی [بر توحید، ربوبیّت و قدرت خدا] ست.» در این آیه به بحث ژنتیک اشاره شده است.
انتهای پیام
نظرات