رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی گفت: استان مرکزی در جشنوارههای مختلف مرتبط با حوزه دانش بنیان عنوانهای بسیار خوبی را کسب میکند و به نوعی به دلیل برخورداری از پتانسیلهای بسیار میتواند در این عرصه در کشور پیشتاز باشد.
محمد رفیعی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: خوشبختانه پارک علم و فناوری استان مرکزی متشکل از شرکتهای دانش بنیان و هستههای فناور، به نسبت میانگین کشوری در وضعیت و جایگاه خوبی است. شرکتهای دانش بنیان استان مرکزی در رتبه نهم کشور قرار گرفتهاند.
وی افزود: بناست در سال ۱۴۰۱ علاوه بر ارتقای سطح کیفی محصولات از لحاظ کمی نیز رتبه خود را در سطح کشور ارتقا دهیم.
رفیعی با تاکید بر اهمیت مفهوم زیست بوم که در آن تمامی دستگاهها و حتی مردم ملزم به همکاری و فعالیت به جهت تحقق شعار سال هستند، اضافه کرد: پارک علم و فناوری وظیفه حمایت و تسهیلگری را برعهده دارد که با افتخار آن را انجام میدهد، اما سازمان های دیگر مانند سازمان غذا و دارو، سازمان صمت، محیط زیست و دیگر سازمانهایی که در مسائلی نظیر ارائه مجوز و پروانه بهرهبرداری نقش دارند، نیز ملزم به همکاری و ایفای نقش موثر هستند.
رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی عنوان کرد: در حال حاضر سهم تولیدات دانش بنیان در GDP کشور سه درصد است، این سهم در برآورد افق ایران در سال ۱۴۰۴ به ۵۰ درصد رسیده است، این امر نشاندهنده فاصله بسیار زیاد ما با این نقطه است، لذا باید سهم تولیدات و محصولات دانش بنیان در تولید ناخالص داخلی ارتقا پیدا کند. با پتانسیل و ظرفیتهایی که در کشور وجود دارد توانایی ما برای تحقق این مهم زیاد است و در استان مرکزی، پتانسیل موجود بسیار بالاتر از میزانی است که امروز مشاهده میکنیم.
رفیعی درخصوص چالشهایی که پارک علم و فناوری با آنها روبروست ادامه داد: تامین و تجهیز زیرساختهای شرکتهای دانش بنیان از سمت دولت بسیار مهم است، پارکهای علم و فناوری نیازمند توجه و عنایت ویژه در زیر ساختهای اساسی هستند، برای مثال خوشبختانه مشکلات اساسی آب، برق، گاز و تلفن با توجه استانداری و تمامی سازمانها رو به بهبود است، اما پارک علم و فناوری استان مرکزی از نظر راه دسترسی با مشکل مواجه بوده و هنوز هم از لحاظ تسطیح اراضی، محوطه سازی جهت واگذاری اراضی به شرکتهای دانشبنیان، استقرار R&D شرکتهای مختلف در پارک و محوطه نیاز به حمایت جدی بخصوص از نظر بودجههای عمرانی دارد. پارکهای علم و فناوری در کشور از جهت اشراف بر نرم افزار، تولید محتوا و پتانسیلهای موجود در جایگاه خوبی قرار داشت و هدر صورتی که از لحاظ زیرساختی مورد حمایت قرار بگیرند، به میزان خوبی رشد می کنند.
وی در خصوص بومی سازی مباحث دانش بنیان اشاره کرد: نقطه نظرات متفاوتی حول محور بومی سازی مباحث دانشبنیان در کشور وجود دارد، اما به طور کلی محصول دانش بنیان، محصول، خدمات و بروندادی است که بر دانش تکیه کرده است، البته شاید در برخی صنایع خلاق فرهنگی مبحث بومی سازی حائز اهمیت باشد، اما در مباحث تولیدی و خدماتی، تولید کیفی و برخورداری از استانداردهای لازم، مورد توجه است.
رفیعی اظهار کرد: خوشبختانه میزان ایده پردازی و ارائه ایدهها روند افزایشی داشته و این ایدهها در ارتباط با رفع مشکلات کشور است، که این امر نشاندهنده جایگیری کشور در مسیر درست است.
در حال حاضر استان مرکزی دارای ۲۰۰ واحد فناور، ۱۰۵ شرکت دانش بنیان و ۲۳ واحد خلاق فرهنگی است.
انتهایپیام
نظرات