ابراهیم بنیطالبی در گفتوگو با ایسنا درخصوص نکات لازم برای انجام ورزش در ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: ورزش کردن و روزهداری هیچگونه تداخلی با یکدیگر ندارند چرا که افراد در این ماه در ساعات خاص و مشخصی روزه هستند و میتوانند سایر ساعات شبانه روز را به انجام ورزش اختصاص دهند.
دانشیار فیزیولوژی ورزشی دانشگاه شهرکرد افزود: براساس اصول ورزشی و سلامتی توقف ورزش در ماه مبارک رمضان ضرورتی ندارد بلکه با رعایت برخی نکات میتوان در این ماه همراه با روزهداری از مزایای ورزش نیز بهره برد اولین مورد این موضوع است که در این ماه باید حدود ۲۰ تا ۴۰ درصد شدت فعالیتهای ورزشی را کاهش داد اما در بهترین حالت کاهش ۲۰ درصد شدت یا سختی ورزش در ماه مبارک رمضان توصیه میشود.
وی ادامه داد: تداوم فعالیتهای ورزشی که افراد پیش از ماه مبارک رمضان داشتهاند نیز یکی دیگر از نکاتی است که باید در ماه مبارک رمضان رعایت کنند یعنی هرنوع ورزشی که شخص در گذشته انجام میداد در این ماه نیز ادامه دهد اما رعایت نکته ذکر شده یعنی کاهش شدت و سختی این فعالیتها ضرورت دارد.
بنیطالبی عنوان کرد: برخی ورزشها نیز از جمله موارد استثنا هستند که توصیه میشود افراد در ماه مبارک رمضان انجام ندهند برای مثال ورزشهایی که در محیط های گرم انجام میشوند و یا فعالیتهایی که در محیطهای باز و در معرض آفتاب صورت میگیرند چرا که در این موارد بدن در معرض گرمای زیادی قرار میگیرد و در اثر تعریق بالا بدن آب زیادی دفع میکند.
دانشیار فیزیولوژی ورزشی دانشگاه شهرکرد درخصوص اهمیت انتخاب زمان مناسب برای ورزش در ماه مبارک رمضان، اضافه کرد: یکی از زمانهای مناسب ورزش در ماه مبارک رمضان به ویژه برای افرادی که قصد دارند چربیسوزی انجام دهند حدود ساعت سه تا چهار صبح یعنی قبل از زمان سحر است که فعالیت ورزشی در این زمان باید سبک بوده و بین ۳۰ تا ۴۰ دقیقه تداوم داشته باشد، حدود ۹۰ دقیقه پیش از اذان مغرب نیز زمان مناسبی برای انجام فعالیت بدنی است اما این زمان باید به گونهای در نظر گرفته شود که بلافاصله پس از اتمام آن زمان اذان مغرب فرا برسد و شخص قادر به افطار کردن باشد و در این صورت مایعات و مواد غذایی موردنیاز به بدن فرد برسد.
وی تصریح کرد: بین ساعت ۱۱ تا دو شب نیز زمان مناسبی برای فعالیت بدنی و ورزش در ماه مبارک رمضان است که در این زمان افراد میتوانند از پیادهروی شبانه و ... استفاده کنند چرا که در این ساعات از وعده غذایی افطار فاصله مناسبی وجود دارد و موادغذایی مصرف شده به صورت کامل در بدن جذب شدهاند همچنین ورزش در این زمان میتواند به داشتن یک خواب راحت نیز به فرد کمک کند به ویژه درصورتی که ورزشهای هوازی در این زمان انجام شوند و از شدت پایین تا متوسط برخوردار باشند.
بنیطالبی یادآور شد: بنابراین انتخاب زمان مناسب ورزش در ماه مبارک رمضان از اهمیت بالایی برخوردار است که هر فردی میتواند بر اساس شرایط خود یکی این زمانهای ذکر شده را برای انجام فعالیت بدنی در نظر بگیرد البته زمان ورزش در این زمان نباید از ۴۵ تا۶۰ دقیقه بیشتر باشد.
دانشیار فیزیولوژی ورزشی دانشگاه شهرکرد با اشاره به لزوم داشتن رژیم غذایی مناسب برای ورزشکاران در ماه مبارک رمضان، بیان کرد: یکی از موادغذایی که بدن در فعالیتهای ورزشی و حتی در هنگام روزهداری به آن نیاز دارد کربوهیدراتها مانند انواع غلات، ماکارانی، برنج، انواع پاستا و... است همچنین توصیه میشود در وعدههای سحر و افطار مایعات به میزان بالا با فاصلههای زمانی استفاده شود چرا که در حالت کلی نباید افراد برای نوشیدن آب منتظر بروز احساس تشنگی باشند و لازم است به صورت مداوم آب مصرف کنند که اهمیت این موضوع در ورزشکاران نیز چندین برابر است بنابراین نوشیدن حداقل هر ساعت یک لیوان آب به افراد توصیه میشود و در این صورت افراد در هنگام روزهداری نیز با مشکل کمتری مواجه میشوند.
وی خاطرنشان کرد: در وعدههای غذایی به ویژه افطار مصرف پروتئینهای با کیفیت از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که در زمان روزهداری موادغذایی به میزان کمتری در دسترس بدن قرار دارد و درنتیجه بدن از پروتئینهای عضلات استفاده میکند و فرد با کاهش وزن عضلات خود روبرو میشود که این موضوع در تمامی ردههای سنی نوجوانی، جوانی و سالمندی میتواند آسیبهای جبرانناپذیری برای فرد به دنبال داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات