• یکشنبه / ۲۸ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۳:۲۱
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1401012816592
  • خبرنگار : 50046

یک مسئول خبر داد:

اجرای مطالعه طرح تغذیه مصنوعی آبخوان ها برای مدیریت مصرف آب در خراسان شمالی

اجرای مطالعه طرح تغذیه مصنوعی آبخوان ها برای مدیریت مصرف آب در خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی از اجرای مطالعه طرح تغذیه مصنوعی آبخوان ها برای مدیریت مصرف آب در این استان خبر داد.

وحید واسطه در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: درصدد هستیم تا مطالعه این طرح در مکان های مستعد انجام گیرد تا بعد از پایان مطالعه و اجرای طرح، مکان هایی برای مهار سیلاب ها ساخته شود تا از این طریق آبخوان و سفره های زیرزمینی تغذیه شوند.

وی با اشاره به اینکه امسال نیز همانند یکی دو سال گذشته با مشکل کاهش شدید بارندگی مواجه هستیم، گفت: مدیریت تشکل های آب بران یکی دیگر از برنامه هایی است که امسال برای مدیریت مصرف آب انجام می شود.

واسطه با بیان اینکه در سال های گذشته نیز مدیریت تشکل های آبران در این استان وجود داشت، افزود: هر ساله میزان آب اختصاصی از سد و شبکه های آن به آب بران اعلام و به آن ها گفته می شود که از کشت چه محصولاتی به علت شرایط موجود خودداری شود.

وی ادامه داد: تعداد زیادی از این افراد به موارد اعلامی از سوی شرکت آب منطقه ای توجه کرده و طبق آن کشت های خود را انجام می دهند، به طوریکه طی امسال کشت بهاره در را در مسیر شبکه های سد محدود کردند.

این مقام مسئول تصریح کرد: انسداد چاه های غیرمجاز، جلوگیری از اضافه برداشت چاه های مجاز و نصب چاه ها به کنتور هوشمند از دیگر اقداماتی است که امسال برای مدیریت آب در استان انجام می شود.

به گزارش ایسنا، ۳ هزار و ۳۸۰ حلقه چاه آب مجاز در این استان وجود دارد که میزان برداشت سالانه این چاه های آب ۴۲۰ میلیون متر مکعب است.

میزان اضافه برداشت چاه های مجاز از آب برداشتی چاه های غیر مجاز بیشتر است که میزان اضافه برداشت این چاه ها، ۷۰ میلیون متر مکعب است.

میزان برداشت آب از چاه های غیر مجاز استان ۴۰ میلیون متر مکعب در سال است.

۹۰ درصد از آب در استان در بخش کشاورزی استفاده می شود.

طی سال آبی گذشته ۵۵ صدم متر آب های زیرزمینی خراسان شمالی کاهش یافته و این در حالی است که در سال آبی ۹۸-۹۹، چهارده صدم متر به حجم آب آبخوان های این استان افزوده شد.

در حال حاضر آبخوان های شهرستان های اسفراین، شیروان و بجنورد در وضعیت بحرانی تری قرار دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha