• یکشنبه / ۲۸ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۲:۱۶
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1401012816490
  • خبرنگار : 50046

یک مسئول خبر داد:

راه اندازی واحد پیله خشک کنی در بجنورد/ نیاز ۸۰ درصد از تلمبارهای خراسان شمالی به بهسازی

راه اندازی واحد پیله خشک کنی در بجنورد/
نیاز ۸۰ درصد از تلمبارهای خراسان شمالی به بهسازی

ایسنا/خراسان شمالی مدیر امور طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم خراسان شمالی از توزیع تخم های نوغان در این استان خبر داد و گفت: این امر از دو سه روز گذشته آغاز شده و تاکنون 4 هزار و ۱۰۰ جعبه تخم نوغان بین نوغانداران توزیع شده است.

علیرضا صادق در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: طبق برنامه ریزی های صورت گرفته 5 هزار و ۸۰۰ جعبه تخم نوغان میان نوغانداران استان توزیع می شود.

وی با اشاره به اینکه طی سال گذشته ۲۴۳ تن پیله ابریشم در این استان تولید شد، افزود: پیش بینی می شود طی امسال حدود ۲۵۰ تن پیله ابریشم تولید شود.

صادق با اشاره به اینکه برای توسعه کیفی و کمی پیله های ابریشم به دنبال ایجاد زیرساخت های لازم برای صنعت نوغانداری در این استان هستیم، ادامه داد: توسعه توتستان ها یکی از اقداماتی است که در حال انجام هستیم و در همین راستا ۲۳ هزار و ۵۰۰ نهال توت میان نوغانداران توزیع شده است.

وی آموزش را یکی دیگر از نیازهای اساسی نوغانداران استان برای توسعه کمی و کیفی تولید پیله های ابریشم بیان کرد و گفت: کلاس آموزشی 2 روزه برای نوغانداران در ارتباط با موضوع نخ کشی از پیله ابریشم برگزار شد.

این مقام مسئول افزود: علاوه بر آن در این کلاس آموزشی مباحث مرتبط با امر پیله خشک کنی نیز به شرکت کنندگان آموزش داده شده است.

وی با اشاره به راه اندازی واحد پیله خشک کنی در روستای کلاته بهار شهرستان راز و جرگلان تصریح کرد: این واحد تولیدی با مشکل برق و گازرسانی مواجه بود که این مشکلات نیز برای این دوره از نوغانداری در این منطقه حل شده و نوغانداران منطقه می توانند پیله های تولیدی را برای خشک کردن به این واحد تولیدی تحویل دهند.

مدیر امور طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم خراسان شمالی با تاکید بر اینکه به دنبال آن هستیم تا اعتبارات دولتی را برای تکمیل صنعت نوغانداری جذب کنیم، اظهار کرد: یکی از مهمترین حلقه های مفقوده صنعت نوغانداری در این استان نبود واحد صنعتی نخ کشی است.

وی تصریح کرد: خراسان شمالی در تولید پیله های ابریشم در کشور دارای رتبه است اما هنوز صنایع وابسته به آن همچون پیله خشک کنی و نخ کشی سنتی و نیمه صنعتی است.

صادق به واحدهای تلمبار جهت تولید پیله ابریشم نیز اشاره کرد و افزود: سه هزار و ۸۰۰ نوغاندار در این استان پیله ابریشم تولید می کنند که در سال گذشته ۴۶۰ تلمبار آن ها بهسازی شد که معادل ۲۰ تا ۲۵ درصد تلمبارهای موجود است و مابقی نیز باید بهسازی شود.

وی تاکید کرد: در این ارتباط برنامه ریزی هایی تدوین شده و قرار بر این است تا سازمان مدیریت و برنامه ریزی نیز اعتبارات لازم را جهت بهسازی تلمبارها اختصاص دهد.

مدیر امور طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم خراسان شمالی تصریح کرد: در بجنورد نیز درصدد هستیم تا واحد پیله خشک کنی راه اندازی کنیم که مقدمات کار انجام شده و هم اکنون با مشکل گاز برای این واحد تولیدی مواجه هستیم که با رفع این مشکل، این پروژه نیز به زودی انجام می شود.

وی در ادامه با بیان اینکه قیمت خرید توافقی که برای خرید پیله های ابریشم امسال اعلام شده ۹۷ هزار تومان بوده است، گفت: اما خبرگان محلی قیمتی که برای خرید پیله های ابریشم برای امسال اعلام کرده اند تا ۲۰۰ هزار تومان است.

به گفته صادق در سال گذشته پیله های ابریشم با قیمت حدود ۱۲۵ هزار تومان از نوغانداران خریداری شد.

وی با اشاره به اینکه خرید پیله های ابریشم توسط کمیته امداد نیز سبب شد تا قیمت خرید پیله های ابریشم در منطقه افزایش یابد، گفت: طی سال گذشته ۱۵ تن پیله ابریشم توسط کمیته امداد استان خریداری شد.

این مقام مسئول افزود: طی پیگیری های صورت گرفته نیز امسال مقرر شده تا کمیته امداد استان به میزان ۱۰۰ تن پیله ابریشم را از نوغانداران استان خریداری کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha