بررسی وضعیت دانشگاههای جامع برتر کشور در این نتایج، نشاندهنده نقش فعال دانشگاه تهران در ۱۵ رشته و سپس دانشگاههای شیراز در ۴ رشته و فردوسی مشهد در ۲ رشته است. بر این اساس، دانشگاه فردوسی مشهد موفق به کسب رتبه در رشتههای مهندسی نفت با رتبه ۱۵۰-۱۰۱ و مهندسی مکانیک با رتبه ۵۰۰-۴۵۱ از حوزه موضوعی مهندسی و فناوری شده است. همچنین دانشگاه فردوسی مشهد برای اولین بار در میان دانشگاههای برتر جهان در رشته مکانیک موفق به احراز رتبه شده است.
لازم به توضیح است نظام رتبهبندی QS یکی از نظامهای رتبهبندی بینالمللی است که توسط موسسه کاکارلی سیموندز انگلستان صورت میگیرد. یکی از مهمترین رتبهبندیهایی که این پایگاه به صورت سالانه انجام میدهد، ارزیابی و سنجش دانشگاهها در ۵ حوزه موضوعی هنر و علوم انسانی، مهندسی و فناوری، علوم زیستی و پزشکی، علوم طبیعی و علوم اجتماعی و مدیریت است که براساس پنج شاخص «شهرت دانشگاه، ارزیابی کارفرمایان، تعداد استنادها به ازای هر مقاله، شاخص h-index و همکاریهای بینالمللی دانشگاه که امسال برای اولین بار رشتههای مهندسی به شاخصهای ارزیابی این نظام اضافه شده است» انجام میپذیرد.
براساس گزارش روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد، این شاخصها هر کدام با وزنی متناسب با هر حوزه موضوعی، جهت معرفی بهترین دانشگاهها مشخص میشوند. بخشی از اطلاعات مورد نیاز از طریق پایگاه استنادی اسکوپوس و بخش دیگر نیز از اطلاعات حاصل از نظرسنجیها به دست میآید.
انتهای پیام
نظرات