رضا قربانی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: متاسفانه خشکسالی ها طی امسال شدیدتر از سال گذشته بوده و این امر، اداره کل را با نگرانی های بیشتری مواجه کرده است.
وی گفت: در حال حاضر بسیاری از چشمه هایی که عشایر در گذشته در مناطق ییلاقی از آب آن برای شرب خود و دام ها استفاده می کردند خشک شده اند و یا کم آب تر شده اند و این امر مشکلات ما را در سال جاری چندین برابر خواهد کرد.
قربانی افزود: این احتمال وجود دارد که جمعیت عشایری استان بعد از رفتن به مناطق ییلاقی مدت زمان کمتری را به علت وجود مشکلات آب باقی بمانند و کوچ خود را از آنجا زودتر انجام دهند.
وی ادامه داد: کمبود منابع آبی از یک سو، فرسوده و مستهلک بودن ناوگان آبرسانی سیار از سوی دیگر مشکلات عشایری این استان را برای تامین آب دو چندان کرده است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه ۱۳ دستگاه تانکر آبرسان، امر آبرسانی را به عشایر استان انجام می دهد، تصریح کرد: اما اغلب این دستگاه ها خراب بوده و مشکل موتوری و شاسی دارند و به نمی توانند به صورت مداوم، آبرسانی را انجام دهند.
وی به سفر رئیس جمهور به خراسان شمالی نیز اشاره و تاکید کرد: یکی از درخواست های این اداره کل در این سفر اختصاص ۵ دستگاه خودروی تانکر آبرسان است تا مشکل آبرسانی به جمعیت عشایری این استان تاحدودی حل شود.
معاون توسعه و عمران زیربنایی اداره کل عشایری خراسان شمالی گفت: این درخواست انجام شده اما هنوز مورد تایید قرار نگرفته است.
وی در ادامه با بیان اینکه آب مورد نیاز جمعیت عشایری استان از شرکت آب و فاضلاب و آب منطقه ای تامین می شود، اظهار کرد: بابت اختصاص آب از سوی شرکت آب منطقه ای به این شرکت نیز بدهکار هستیم که میزان مطالبه این اداره کل به شرکت آب منطقه ای ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون تومان برآورد می شود.
قربانی افزود: مقداری اعتبار جذب شده و در حال پرداخت بخشی از مطالبات به این شرکت هستیم.
گفتنی است در حال حاضر عشایر خراسان شمالی در مناطق قشلاقی استان گلستان مستقر هستند و از اوایل اردیبهشت ماه به مناطق ییلاقی این استان کوچ می کنند.
انتهای پیام
نظرات