• سه‌شنبه / ۲۳ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۱:۴۰
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1401012312979
  • منبع : نمایندگی کرمانشاه

یک متخصص قارچ شناسی پزشکی:

قارچ های خودرو هیچ برتری بر قارچ های خوراکی بسته بندی شده ندارند

 قارچ های خودرو هیچ برتری بر قارچ های خوراکی بسته بندی شده ندارند

ایسنا/کرمانشاه یک متخصص قارچ شناسی پزشکی با توصیه به پرهیز از خوردن قارچ های خودرو، گفت: قارچ های خودرو هیچگونه برتری بر قارچ های خوراکی بسته بندی شده صنعتی ندارند.

دکتر علی میکاییلی اظهار کرد: در فصل مرطوب با دمای مناسب مانند بهار قارچ ها در طبیعت به فراوانی یافت می شوند و معمولا اشتباه در تشخیص قارچ های خوراکی خودرو با قارچ های سمی باعث مسمومیت های متنوع قارچی می شوند. 
 
وی مسمومیت های قارچی را به دو گروه تقسیم کرد و افزود: گروه اول مسمومیت حاصل از آلودگی مواد غذایی به کپک های سم زا می باشند که این گروه جزو مسمومیت های غذایی است.

وی عنوان کرد: گروه دوم از مسمومیت های قارچی به وسیله قارچ های چتری سمی ایجاد می شوند که مرگبارترین مسمومیت در این گروه را "مسمومیت آمانیتایی "می گویند.

میکاییلی گفت: سم آمانیتین بسیار کشنده بوده و با پختن و جوشاندن و شستن قارچ از بین نمی رود. این سم چون هیچگونه پادزهری ندارد و با تخریب بافت کبد باعث ایجاد یک سندرم هپاتو رنال شده و بسیار مرگبار است.

وی عنوان کرد: این مسمومیت بین شش تا ۷۲ ساعت و بطور متوسط حدود ۱۲ ساعت علامتی ندارد و  این زمان و شروع اولیه علایم بهترین زمان مراجعه برای درمان است.

وی علایم اولیه این مسمومیت را شامل اسهال، استفراغ و تهوع عنوان کرد و افزود: علایم بعدی شامل گرفتاری کبد و اختلال کلیوی و کما است‌ که در صورت تاخیر در درمان، مرگ اتفاق می افتد و یا بیمار ممکن است نیاز به پیوند کبد پیدا کند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه برخی قارچ های واجد این سم، بسیار شبیه قارچ های خوراکی خودرو هستند، گفت: تشخیص این قارچ ها فقط در مراکز تشخیصی آزمایشگاهی میسر است، بنابراین تکیه بر روش های غیرعلمی مانند استفاده از ظروف نقره‌ای یا شیر جهت تشخیص قارچ خوراکی از سمی هرگز توصیه نمی شود.

میکاییلی گفت: افرادی که قارچ مشکوک مصرف کرده اند و یا دارای علایم گوارشی شده اند باید به سرعت جهت خدمات درمانی مراجعه کنند، چون تاخیر در شروع درمان عوارض جدی مسمومیت را در پی دارد.

وی با بیان اینکه قارچ های خودرو هیچگونه برتری بر قارچ های خوراکی بسته بندی شده صنعتی ندارند، اظهار کرد:به افراد توصیه می شود قارچ های خودرو نخورند و حتی از روی کنجکاوی هم به قارچ ها دست نزنند، چون ممکن است سم از طریق دست آلوده به مخاط و دهان فرد برسد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha