«مهدی اصلانی» در جلسه بررسی راهکارهای عملیاتی حمایت از واحدهای فناور و شرکت های دانش بنیان استان ایلام با اشاره به بخشنامه ابلاغی ریاست سازمان بازرسی کل کشور اظهار کرد: بر اساس این بخشنامه، کار گروههایی در سطوح ملی و تمام استانها در راستای حمایت از شرکتهای دانشبنیان و صیانت از نخبگان تشکیل میشود.
وی گفت: این کارگروهها در استانها از اعضای ثابت و متغییر تشکیل میشود که اعضای ثابت این کارگروه بازرسی کل، استانداری و پارک علم و فناوری استان است و به تناسب موضوعات جلسات کارگروه از دستگاههای دیگر نیز در این کارگروه دعوت میشود.
بازرس کل استان با بیان اینکه در این کارگروهها، مشکلات شرکتهای دانش بنیان مطرح و جهت رفع آنها تلاش میشود، گفت: تمامی دستگاههای اجرایی طبق تکالیف پیشبینی شده در قوانین و مقررات مختلف مانند؛ قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان، قانون حمایت از کالای ایرانی و قانون بهبود محیط کسب و کار قانونی مکلفاند برای رشد و پیشرفت اقتصاد دانش بنیان و شناسایی و رفع مشکلات شرکتهای دانشبنیان اقدامات لازم را انجام دهند.
اصلانی تصریح کرد: با توجه به پیش بینی ۶.۹ رشد اقتصادی استان در سال ۱۴۰۱ که سهم ۵ درصدی آن در رابطه با بهرهوری است، باید اقدامات لازم در زمینهسازی و فراهم کردن مشارکت فعال شرکت های دانش بنیان برای افزایش بهرهوری در بخشهای مختلف صنعتی، معدنی، نفت و گاز، کشاورزی، گردشگری و همچنین بهره وری در دستگاه های اجرایی انجام شود.
وی با بیان اینکه با تأکیدات ریاست عالی سازمان بازرسی کل کشور در راستای تحقق شعار سال، این بازرسی کل، در تلاش است تا با عزم و برنامهریزیهای نظارت و بازرسی، گامهای عملی برای حمایت از تولید و شرکتهای دانش بنیان برداشته شود، ادامه داد: با هر دستگاهی که در زمینه حمایت از شرکتهای دانش بنیان مرتکب قصور و کوتاهی شود، طبق بخشنامه ابلاغی قوه قضاییه به عنوان ترک فعل برخورد خواهد شد.
مهدی اصلانی در ادامه خاطرنشان کرد: توسعه کمی و کیفی شرکتهای دانش بنیان در استان ایلام علاوه بر حوزه های فناوری اطلاعات و پزشکی و محصولات صنعتی، در حوزه علوم انسانی مانند مدیریت و کلینیک درمان تخصصی واحدهای صنعتی راکد با ارائه مشاوره های فنی و مدیریتی به صاحبان واحدهای صنعتی و حوزه کشاورزی در راستای افزایش بهره وری و تولیدات کشاورزی صادرات محور و صنایع پایین دستی نفت و گاز باید بهصورت ویژه مورد توجه قرار گیرد.
مدیرکل بازرسی استان در ادامه با بیان اینکه شرکت های دانش بنیان باید به سمت افزایش تعداد تولیدات در رستههای مختلف محصولات دانش بنیان و تجاری سازی تولیدات سوق یابند، افزود: باید به سمت خروج از وابستگی به کالاهای خارجی پیش برویم و دلایل عدم اقبال عمومی و دستگاههای دولتی از شرکتهای دانش بنیان و مهاجرت برخی افراد نخبه و صاحب شرکت های دانش بنیان به خارج از استان آسیب شناسی و مرتفع شود.
وی با تاکید بر پیگیری استفاده از ظرفیتهای پیشبینی شده در قانون افزود: دستگاههای اجرایی باید برنامههای عملیاتی خود را در راستای اقتصاد دانش بنیان ارائه کنند و اطلاع رسانی عمومی برنامه ها و اقدامات حمایتی از شرکت های دانش بنیان و شرایط برخورداری از مزایای قانونی حمایت از تولیدات اقتصاد دانش بنیان را در دستور کار خود قرار دهند .
این مسئول خاطرنشان کرد: باید دستگاههایی اجرایی که در خرید کالاها و خدمات موردنیاز خود، محصولات خارجی را بر نمونه مشابه ایرانی ترجیح میدهند، شناسایی و تحت تعقیب قانونی قرار گیرند و بازرسی کل استان اماده دریافت و رسیدگی اعلامات و گزارش های فساد در این زمینه است و در راستای حمایت از شرکتهای دانش بنیان استان نیز باید تلاش شود ادارات و دوایر دولتی ترغیب شوند با رعایت حداقل نصاب تعداد قیمت های پیشنهادی در انجام معاملات خرد و متوسط از ظرفیت توان تولیدات شرکت های دانش بنیان استانی استفاده کنند.
وی بر لزوم کمک شرکتهای دانش بنیان برای افزایش بهرهوری دستگاههای اجرایی اشاره کرد و گفت: مسئولان پارک علم و فناوری باید شرکتهای مرتبط را جهت تحقق این مهم شناسایی و توانمندسازی نمایند و به دستگاه های متولی و ناظر بر افزایش بهرهوری در دستگاه های اجرایی و بخش های مختلف اقتصادی استان مانند سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان و اداره کل استاندارد معرفی کنند.
اصلانی ادامه داد: باید برای توانمندسازی شرکتهای دانش بنیان و تنوع و تجاری سازی محصولات تولیدی دانش بنیان متناسب با نیازهای ضروری و پرتقاضای جامعه و دستگاه های دولتی برنامه ریزی و اقدامات اساسی صورت گیرد.
انتهای پیام
نظرات