محمد رضایی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به گرم تر شدن دمای هوا اظهار کرد: حدود ۱۰ روزی است که آفت سن گندم از مکان های زمستان گذر عبور کرده اند و وارد مزارع گندم و جو شده اند.
وی افزود: طی سال زراعی جاری تاکنون در سطح ۷۱۳ هکتار امر مبارزه با سن گندم انجام شده است.
رضایی با بیان اینکه هم اکنون در مزارع همه شهرستان ها شاهد فعالیت سن گندم هستیم، ادامه داد: از آنجاییکه گرمای هوا شرایط را برای فعالیت سن گندم بهتر می کند و همچنین با توجه به پیش بینی اداره کل هواشناسی مبنی بر اینکه فروردین و اردیبهشت گرمی خواهیم داشت، نگرانی ما برای فعالیت سن گندم چندین برابر شده است.
وی بیان کرد: متاسفانه در حال حاضر رشد گندم و جو در دیم زارها نسبت به آفت گندم عقب تر است و از سوی دیگر به علت اینکه در فروردین ماه نیز بارندگی موثری در استان وجود نداشته، کشاورزان انگیزه ای برای مدیریت مزارع دیم خود و مبارزه با آفات ندارند.
این مقام مسئول تصریح کرد: اگر روند ادامه یابد و مدیریت در مزارع دیم انجام نشود، این مزارع تبدیل به مزارع کم بازده و زمین های بایر خواهد شد که فرصت برای فعالیت سن گندم بیشتر نیز خواهد شد.
وی در ارتباط با مزارع آبی نیز گفت: در حال حاضر میزان رشد گندم و جو در مزارع آبی از سن گندم بیشتر است و علاوه بر آن به دلیل افزایش قیمت خرید تضمینی نرخ گندم، کشاورزان امیدوار به تولید محصول مناسب هستند در نتیجه در آنجا امر مدیریت در حال انجام است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی تاکید کرد: برای جلوگیری از بروز خسارت باید امر مبارزه با این آفت در زمان سن مادر صورت گیرد تا از جلوی تکثیر آن گرفته شود.
وی تصریح کرد: پوره سن مادری عوارض کمتری دارد و کنترل آن مانع رشد جمعیت خواهد شد.
رضایی در ارتباط با اعتبارات لازم جهت مبارزه با آفات در استان گفت: ۷.۵ میلیارد تومان اعتبار برای مبارزه با آفاتی همچون سن گندم، مبارزه با ملخ و علف های هرز نیاز است که اعتبار مصوب ۳.۲ میلیارد تومان است.
وی افزود: اما تاکنون رقم یک میلیارد تومان داده شده که ۳۰۰ میلیون تومان از این رقم در سال گذشته استفاده شده است.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: باید به این نکته نیز توجه داشت که قیمت سم طی امسال نسبت به سال گذشته رشد ۳۰ تا ۴۰ داشته است.
وی تاکید کرد: زمانیکه اعتبار به اندازه کافی وجود داشته باشد امر مبارزه نیز به خوبی انجام خواهد شد که متاسفانه امسال شرایط اعتباری نیز برای مبارزه به موقع با آفات در استان وجود ندارد.
انتهای پیام
نظرات