علیاکبر خداشناس، کارگردان فیلم کلاغها، در گفتوگو با ایسنا در رابطه با این فیلم که جایزه بهترین کارگردانی جشنواره فیلم آنیمای ایتالیا را کسب کرده اظهار کرد: ساخت فیلم کلاغها از سال ۱۳۹۸ آغاز شد اما به دلیل شیوع بیماری کرونا متوقف شد تا اینکه در اواخر شهریور ۱۴۰۰ کار را مجدد آغاز کردیم و تا اواخر دی ماه آن را به اتمام رساندیم. پس از پایان تولید فیلم به دلیل آشنایی دبیرخانه جشنواره بینالمللی فیلم آنیما با بنده از طریق حضور و کسب جوایز فیلم قبلیام در جشنوارههای مختلف از این جشنواره که توسط دانشگاه پروجای ایتالیا برگزار میشود، ایمیلی دریافت کردم و از این طریق دعوت شدم تا با اثر جدید خود در جشنواره آنیما شرکت کنم.
وی افزود: فیلم کلاغها را برای شرکت در این جشنواره ارسال کردم و چند روز پیش که اختتامیه آن به صورت آنلاین برگزار شد، مشخص شد که فیلم من توانسته جایزه بهترین کارگردانی را از آن خود کند. البته به دلیل اینکه در آن نشست به زبان ایتالیایی صحبت میشد، بنده متوجه صحبتها نمیشدم که دقیقا چه مواردی گفته میشود اما پس از مراسم که گواهینامه جشنواره برایم ارسال شد، شگفتزده شدم چراکه کسب گواهی بهترین کارگردانی از جشنواره دانشگاه پروجای ایتالیا که یکی از معتبرترین جشنوارههای فیلم است، باعث افتخار بود.
این کارگردان در رابطه با داستان و عوامل فیلم کلاغها بیان کرد: داستان فیلم کلاغها در رابطه با شرم و حیاست و گروه بازیگران آن را مهدی عسگری، فاطمه حیدرزاده و فرشید شاهسونپور تشکیل میدهند. مدیریت فیلمبرداری و تدوین نیز با بنده و آقای شاهسونپور بود؛ مترجم و صدابردار این اثر روژان خداشناس بوده و طراحی صحنه و لباس هم بر عهده ستاره جاودانی بوده است.
خداشناس با بیان اینکه فیلم کلاغها در بخش آرای مردمی این جشنواره نیز توانسته رتبه نخست را کسب کند، خاطرنشان کرد: پیش از مراسم اختتامیه ایمیلی از دبیر جشنواره به بنده رسید و در آن اعلام شده بود که فیلم کلاغها توانسته بیش از ۷۰۰۰ رای مردمی را کسب کند. من ابتدا تصور کردم که باقی فیلمها نیز همین مقدار رای را کسب کرده اما پس از اختتامیه که آرای مردمی اعلام شد، متوجه شدم که کل آرا تقریبا ۷۵۰۰ رای بوده و اکثر آن متعلق به فیلم من بوده است؛ این در حالی است که از هر شناسه کاربری تنها یک رای قابل ثبت بود. نکته جالب دیگری که در این جشنواره جریان داشت، بازتاب گسترده این موضوع در نشریات و رسانههای ایتالیا بود که برای من جالب بود که آن رسانهها تنها اسامی کشورهای تولیدکننده فیلمهای برگزیده را منتشر میکردند و فیلمها را نماینده هر کشور میدانستند.
وی در رابطه با اینکه چرا پس از سالها فعالیت در عرصه تئاتر، تمرکز فعلی خود را بر تولید فیلم گذاشته است، بیان کرد: سینما از تئاتر جذابتر نیست اما برخی ایدهها به هیچ عنوان در تئاتر قابل اجرا نیست. به عنوان مثال هیچوقت ایده فیلم قبلی بنده که ماه من نام داشت را به دلیل ایده مذهبی و لزوم برخی موارد نمیتوانستیم در ۲ دقیقه در قالب تئاتر ارائه کنیم. در فیلم کلاغها نیز سعی کردهام کمتر از دیالوگ استفاده شود و تمرکز بر روایتگری توسط تصاویر باشد؛ با این حال من فعالیتهای تئاتری خود را متوقف نکردهام و افتخار میکنم که یک تئاتریِ فیلمساز هستم، نه فیلمسازی که برخی اوقات کار تئاتر انجام میدهد.
انتهای پیام
نظرات