دکتر یحیی ابراهیمی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: ۲۰ درصد زوجها در جامعه نابارور هستند و این یکی از مسائلی بوده که در کمیسیون بهداشت بر مبنای علمی و تخصصی مطرح است.
وی ادامه داد: در کمیسیون بهداشت بحث بر سر این بود که در حوزه سقطها غربالگری انجام ندهیم چرا که سالانه ۳۰ هزار سقط انجام میشد که از این تعداد ۳۰۰۰ واقعی و ۲۷ هزار غیر واقعی بودند.
عضو کمیسیون بهداشت در مجلس شورای اسلامی گفت: زمانی که بخواهیم تعداد جمعیت را افزایش دهیم ابتدا باید علل از دست دادن جمعیت را مورد بررسی قرار دهیم.
ابراهیمی بیان کرد: شایعترین علل مرگ و میر در کشور به ترتیب بیماریهای قلبی و عروقی، سرطان و تصادفات اعلام شده است و باید روی این سه فاکتور کار شود که جمعیت خود را از دست ندهیم.
نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: چرا باید هر روز شاهد بروز تصادفات در جاده های استان باشیم، کیفیت خودرو، وضعیت نامناسب راهها، بی احتیاطی رانندگان و ... در بروز تصادفات مرگبار نقش دارند.
وی گفت: سوالی که اینجا مطرح است این است که چقدر عاملهای اصلی که سبب افزایش بیماریهای قلبی و عرویقی و در نهایت مرگ و میر شده را بررسی کرده و کنترل کردیم؟
ابراهیمی بیان کرد: در مجلس ۲۵ هزار میلیارد تومان اعتبار در بحث عوارض مصرف سیگار پیشبینی کردیم اما عدهای نگذاشتند این درحالیست که سالانه ۶۰ میلیارد نخ سیگار در کشور تولید و استعمال میشود و این سیگار خود عامل اصلی سرطان، بیماریهای قلبی و عروقی، آلزایمر و ... است.
نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: به شکل غیرمستقیم چقدر بودجه مملکت صرف بیماران سرطانی، قلبی عروقی و ریوی میشود؟
وی افزود: در حال حاضر جهاد دانشگاهی به مقوله مرکز درمان ناباروری ورود پیدا کرده است.
ابراهیمی گفت: هزینههای ناباروری بسیار بالاست و تلاش کردیم این مورد تحت پوشش بیمه قرار گیرد تا موضوع ناباروری در کشور مرتفع شود.
عضو کمیسیون بهداشت در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: یکی از قوانینی که در کمیسیون بهداشت مصوب کردیم این است که تمام مراکز استانها باید مرکز درمان ناباروری داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات