• پنجشنبه / ۱۸ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۲:۳۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401011809356
  • خبرنگار : 50105

تغییرات آب‌وهوایی و کاهش امید به زندگی در حشرات

تغییرات آب‌وهوایی و کاهش امید به زندگی در حشرات

ایسنا/خراسان رضوی نتایج مطالعه جدید به رهبری دانشگاه استکهلم سوئد نشان می‌دهد که پاییز طولانی‌تر و گرمتر باعث می‌شود پروانه‌های سفید سبزرگ، گونه‌ای رایج در سراسر اروپا و بریتانیا، در زمستان کمتر زنده بمانند. اگرچه پروانه‌هایی که در معرض شرایط گرمتر قرار ‌گرفتند، به سرعت از بین نرفتند اما احتمال کمتری داشت که تا بهار بعد و تا بزرگسالی زنده بمانند.

به نقل از ارث، دکتر متیو نیلسن، محقق ارشد این مطالعه در دانشگاه استکهلم سوئد گفت: تغییرات آب وهوا باعث می‌شود پاییز گرمتر و طولانی‌تر شود و این ترکیبی خاص از شرایط بود که بیشترین تاثیر را بر پروانه‌ها داشت.

وی افزود: ما نشان می‌دهیم که شرایط استرس‌زا که در یک زمان از سال تجربه می‌شود، می‌توانند پیامدهای منفی ماندگاری در دیگر زمان‌های سال داشته باشند و تغییرات در یک فصل را به عواقب در فصل‌های دیگر مرتبط می‌کنند.

دکتر نیلسن اظهار کرد: حیواناتی که در زمستان وارد مرحله خواب می‌شوند در برابر افزایش دما آسیب‌پذیر هستند زیرا این موضوع، سرعت متابولیسم آنها را افزایش می‌دهد و باعث می‌شود که انرژی آنها سریع‌تر تمام شود. اگرچه حیوانات خفته نسبت به حیوانات فعال انرژی کمتری مصرف می‌کنند اما زمانی که هوا گرمتر است انرژی بیشتری مصرف می‌کنند و نمی‌توانند برای جایگزینی انرژی از دست رفته غذا بخورند.

 در حال حاضر ثابت شده است که زمستان‌های گرمتر در واقع برای حیوانات خفته، بدتر از زمستان‌های سردتر است و یافته‌های ما نشان می‌دهد که پاییز گرمتر، حتی خطرناک‌تر است.

در شرایط آزمایشگاهی، دانشمندان پروانه‌ها را در شرایط شبیه‌سازی شده پاییزی با دما و زمان متفاوت قرار دادند و دریافتند آن‌هایی که در شرایط گرمتر و طولانی‌تر قرار گرفتند وزن بیشتری از دست دادند و انرژی بیشتری نسبت به افرادی که در شرایط ملایم‌تر قرار گرفتند، مصرف کردند.

این آزمایش در شرایط آزمایشگاه انجام شده و ممکن است که نتیجه‌گیری درست را سخت‌تر کند اما چنین تغییراتی در واقع می‌تواند هزینه‌های متابولیک شرایط پاییز را تشدید کند.

اکنون دانشمندان در حال گسترش تحقیقات خود هستند تا تاثیرات تغییرات آب‌وهوایی بر پروانه‌ها را با جزئیات بیشتری بررسی کنند و تاثیرات فصول مختلف را ارزیابی کنند.

در این مطالعه، ما فقط بقا را تا بزرگسالی در نظر گرفتیم اما ممکن است اثرات منفی بیشتری در زندگی آینده مانند توانایی جفت‌یابی داشته باشیم. همچنین، مطالعه نحوه تعامل گرم‌شدن در پاییز، زمستان و بهار نیز برای درک تاثیرات واقعی تغییرات اقلیمی بر حیوانات خفته مهم است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha