به گزارش ایسنا، دکتر محمدعلی زلفی گل در بازدید از شرکتهای دانشپایه و دانشبنیان ناحیه نوآوری دانشگاه صنعتی شریف گفت: در دیدار با شهردار تهران، وی یکی از برنامههای خود را طراحی هویت شهر تهران بر اساس فناوری و نوآوری اعلام کرد و اقدام دانشگاه صنعتی شریف در ایجاد ناحیه نوآوری در مجاورت این دانشگاه و در بطن زندگی شهری به معنای این است که نگاه جدیدی به شهرسازی و مدیریت شهری شکل گرفته است که فناوری را بخشی از بدنه کلان شهر تهران می داند.
دکتر زلفیگل خاطرنشان کرد: وزارت علوم آمادگی دارد به دانشگاههای متقاضی، مجوز ناحیه نوآوری صادر کند.
وی افزود: با از سرگیری آموزش حضوری، چشمه زاینده ایده و تفکر در دانشگاهها مجدداً شکل گرفت و زمینه فعالتر شدن شتابدهندههای ناحیه نوآوری شریف فراهم شد تا زمینه ایجاد و توسعه شرکتهای دانشبنیان فراهم شود و این شرکتها با استقرار در این ناحیه به محیط زندگی عادی مردم نزدیک شوند و به مرور فناوری در زندگی روزمره مردم بروز و ظهور بیشتری پیدا کند.
همچنین در این بازدید، دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهور، ناحیه نوآوری شریف را یک مدل جدید از توسعه شهری دانست که نشان می دهد چه اتفاقاتی باید بیفتد تا دانشگاه سر منشا تغییرات در جامعه باشد.
وی افزود: بیش از ۶۰۰ شرکت دانشبنیان در ناحیه نوآوری شریف فعالیت دارند و صدها دانشجو و استاد از دانشگاههای مختلف در آن مشغول فعالیت هستند که با مشارکت بخش خصوصی ایجاد شده است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور تأکید کرد با حمایت وزارت علوم امکان ایجاد نوآوری در مجاورت سایر دانشگاههای کشور وجود دارد.
تسهیل در تأسیس مناطق ویژه فناوری از اهداف معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم
دکتر علی خیرالدین معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم نیز در حاشیه بازدید از ناحیه نوآوری شریف گفت: در سال ۱۳۹۸ توسط شورای عالی عتف بحث تاسیس مناطق ویژه فناوری مطرح شد و قبل از آن مجوز تأسیس ۵ ناحیه فناوری در استانهای بوشهر،خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، اصفهان و یزد صادر شده بود اما بعداً شورای عالی عتف تصویب کرد هر استان که ۵ ناحیه نوآوری داشته باشد بتواند مجوز منطقه ویژه فناوری را دریافت کند.
دکتر خیرالدین افزود: بر اساس این مصوبه، درخواست تأسیس پهنههای نوآوری و فناوری در کلان شهرها پس از تصویب شورای عالی عتف باید در کمیسون ماده ۵ و شورای عالی معماری و شهرسازی هم مورد موافقت قرار میگرفت اما امسال که با نام سال تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین نامگذاری شده است بنا بر تسهیل این فرآیند شده و مقرر شد استانها و شهرستانهای متقاضی ابتدا در خواستهای خود را به کمیسیون ماده ۵ ارائه کنند که زیر نظر استانداران است.
وی گفت: معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم نیز الزامات تأسیس منطقه ویژه فناوری و نوآوری را به کمیسیونهای ماده ۵ در استانها ارائه میکند و پس از بررسی و تطبیق درخواستها با شرایط اعلام شده، تأیید کمیسیون ماده ۵ به عنوان مجوز نهایی تلقی شود.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، دکتر خیرالدین ادامه داد: هدف کلی وزارت علوم از تأسیس پهنههای نوآوری این است که فناوری را وارد فضای شهری شده و به زندگی مردم نزدیک تر شود.
انتهای پیام
نظرات