سعید موتمنی در گفتوگو با ایسنا، در رابطه با وضعیت اولین هفته بازار خودرو در سال جدید، اظهار کرد: طی چند روزی که از آغاز به کار بازار خودرو در سال جدید میگذرد، بازار همچنان آرام است و تغییر چندانی در قیمت خودروها با مدل ۱۴۰۰ دیده نمیشود اما در مقابل، فاصله قیمت بین محصولات تولیدی ۱۴۰۱ و ۱۴۰۰ قابل تامل بوده است و اختلاف قیمت ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومانی دیده میشود.
رئیس اتحادیه نمایشگاهداران و فروشندگان خودرو تهران، تصریح کرد: علیرغم اینکه طی چند روز اخیر شروع به کار بازار بصورت رسمی، خریدار در بازار همچنان کم است اما تقاضا برای خودروهای با مدل جدید (۱۴۰۱) بیشتر است؛ همین افزایش تقاضا برای خرید خودرو با مدل ۱۴۰۱ و با توجه به اینکه تعداد خودروهای با مدل جدید در حال حاضر (نسبت به خودروهای مدل سال گذشته) کمتر است، منجر به ایجاد فاصله قیمتها شده و قیمت خودروهای تولیدی سال جدید را افزایش داده است.
وی خاطر نشان کرد: بطور مثال پژو ۲۰۶ تیپ ۲ با مدل ۱۴۰۰ در محدوده ۲۶۵ میلیون تومان قرار دارد اما مدل ۱۴۰۱ آن ۲۷۶ میلیون تومان قیمت دارد. پژو پارس ۱۴۰۰ حدود ۲۸۰ میلیون تومان و مدل جدید آن ۲۹۷ میلیون تومان قیمت دارد. باتوجه به اینکه از محصولات گروه خودروسازی سایپا تاکنون تنها کوییک فاکتور شده است، کوییک ۱۴۰۱ در محدوده قیمتی ۲۰۷ میلیون تومان قرار دارد، در حالیکه قیمت کوییک تولید سال گذشته ۱۹۷ میلیون تومان است اما قیمت سایر محصولات این خودروساز تغییر خاصی نسبت به قیمتهای پایانی سال گذشته نداشته است.
موتمنی ادامه داد: همانطور که اشاره شد با توجه به اینکه هفته اول طی شد، خریدار بصورت قابل توجه برای خرید مراجعه نکرده اما متقاضی برای خرید مدلهای ۱۴۰۱ وجود دارد.
وی برای هفتههای پیشرو بازار پیشبینی کرد: در هرصورت این موضوع به عوامل مختلفی همچون خبرهای سیاسی- اقتصادی، میزان عرضه، نوسان ارز و.. بستگی دارد. چنانچه نوسان ارزی خاصی ایجاد نشود و عرضه به درستی صورت گیرد، مشکلی در بازار ایجاد نخواهد شد و بازار همچنان آرام خواهد ماند اما اگر نیاز بازار تامین نشود، شاهد افزایش قیمت خواهیم بود.
موتمنی تاکید کرد: بازار خودرو سالهاست که دچار فاصله قیمتی بسیار با قیمتهای مصوب بوده و دچار آشفتگی است که به سبب عرضه کم خودرو به بازار ایجاد شده است. اگر خودرو متناسب با نیاز بازار عرضه و نیاز بازار تامین شود، دیگر فاصله قیمتی نخواهیم داشت اما متاسفانه طبق آمار، میزان عرضه در سال گذشته نسبت به سال ۱۳۹۹ نیز کمتر شده بود و از ۸۰۰ هزار دستگاه فراتر نرفت؛ این در حالیست که نیاز بازار بیش از یک میلیون دستگاه است.
این مقام صنفی ضمن اشاره به دستور رئیس جمهور مبنی بر افزایش ۱.۵ برابری تولید خودرو در سال جدید، گفت: امید است که خودروسازان تولید را افزایش دهند. چنانچه تولید و عرضه نیز بیشتر شود، بازار نسبی و آرامی برای سال جاری خواهیم داشت.
انتهای پیام
نظرات