"رستم حسن زاده" در گفت و گو با خبرنگار ایسنا گفت: برخی از هموطنان ما ادامه حیاتشان به خون و فرآورده های خونی وابسته بوده و از طرفی زمان نگهداری خون و فرآورده های خونی متغیر است. فرآورده ای همچون پلاکت خون تا پنج روز قابل نگهداری نیست.
وی اظهارکرد: ذخیره هر پایگاه انتقال خونی حداقل باید بیش از پنج روز باشد که در ماه مبارک رمضان مراجعه با پایگاههای خون گیری انتقال خون کمتر است بنابراین از عموم مردم استان دارای سن ۱۶ تا ۶۰ سال که امکان اهدای خون را دارند درخواست می شود با مراجعه به مراکز و پایگاههای انتقال خون، به تامین نیاز بیماران نیازمند به خون کمک و در امر خیرخواهانه اهدای خون شرکت کنند.
مدیرکل انتقال خون استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: با اهدای یک کیسه خون می توان سه فرآورده اصلی و ۶۰ فرآورده دارویی تولید کرد که با یک کیسه جان سه نفر نیازمند به خون را می توان نجات داد.
حسن زاده با بیان اینکه اهدای خون هیچ منعی برای افراد روزه دار ندارد، تصریح کرد: مردم استان میتوانند از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ روزهای شنبه تا چهارشنبه، به سه پایگاه در شهرهای یاسوج، گچساران و دهدشت جهت اهدای خون مراجعه کنند و همچنین پس از افطار از ساعت ۲۰ و ۴۵ دقیقه تا ۲۳ شب نسبت به اهدای خون حتی طی روزهای پنجشنبه و جمعه در یاسوج اقدام کنند.
وی ادامه داد: ۱۵ تخت فعال خونگیری در سه مرکز استان وجود دارد که در یاسوج۸ تخت، در گچساران ۴ تخت و در دهدشت ۳ تخت آماده خون گیری از داوطلبان اهدای خون در سطح استان هستند.
مدیرکل انتقال خون استان کهگیلویه و بویراحمد در خصوص شرایط اهدای کنندگان خون عنوان کرد: افرادی که می خواهند خون اهدا کنند باید وزن بالای ۵۰ کیلوگرم داشته باشند، طی سه ماهه اخیر عمل جراحی بزرگی انجام نداده باشند، حجامت و تاتو نکرده باشند.
حسن زاده تاکید کرد: اهدای خون علاوه بر اینکه جنبه معنوی دارد، غلظت خون را پایین می آرود، جلوی سکته های مغزی و قلبی را می گیرد و احساس شادابی و نشاط در افراد ایجاد می کند.
وی اظهارکرد: انتظار داریم که جوانان در این امر ایثارگرایانه، خیر و خداپسندانه شرکت کنند همچنین با توجه به اینکه مشارکت بانوان در اهدای خون پایین است از بانوان درخواست داریم که در این مساله اجتماعی مشارکت کنند چراکه اهدای خون هیچ خطری برای بانوان ندارد.
انتهای پیام
نظرات