• چهارشنبه / ۱۷ فروردین ۱۴۰۱ / ۰۹:۲۰
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 1401011708401
  • خبرنگار : 30058

دکتری مدیریت راهبردی در ورزش مطرح کرد:

بایدها و نبایدهای فعالیت بدنی در ماه مبارک رمضان

بایدها و نبایدهای فعالیت بدنی در ماه مبارک رمضان

ایسنا/اردبیل دکتری مدیریت راهبردی در ورزش، بایدها و نبایدهای فعالیت بدنی در ماه مبارک رمضان را مطرح کرد.

شمس غفاری در گفت‌وگو با ایسنا گفت: روزه‌داری باعث حفظ طراوت ذهنی و شادابی و سلامت جسمی می‌شود و ورزش نیز نه ‌تنها با روزه منافات ندارد، بلکه اگر به‌ صورت صحیح و اصولی انجام شود، فرد روزه‌دار در مقابل خستگی‌ها و دشواری‌های روزه به ‌ویژه در هوای گرم مقاوم‌تر می‌شود.

وی با بیان اینکه ورزش در ماه رمضان، از تجمع چربی در بدن جلوگیری و عمل سوخت ‌و ساز را تسهیل می‌کند، افزود: همچنین ورزش علاوه بر تأثیر مثبت بر توانایی‌های جسمانی، سهم زیادی در افزایش قدرت یادگیری و توانایی‌های ذهنی انسان دارد.

غفاری با بیان اینکه ورزش در ماه رمضان آسیبی به شما نمی‌رساند؛ اگر بهترین زمان برای ورزش کردن در ماه رمضان را بدانید، تصریح کرد: ورزش کردن، راهی مناسب برای سلامت و لذت بردن بیشتر از این ماه است.

نایب‌رئیس بانوان هیات ورزش‌های دانشگاهی استان اردبیل با بیان اینکه اگر فرد اصول تغذیه‌ای صحیح را رعایت کند، می‌تواند در کنار روزه‌داری به ورزشی منظم و ملایم نیز بپردازد و این‌گونه سلامت جسمی خود را تأمین نماید، ادامه داد: البته باید این نکته مهم را در نظر داشته باشید که قطع تمامی فعالیت‌ها به مدت یک ماه، ممکن است قدرت و استقامت قلبی ـ عروقی انسان را با مشکل مواجه ‌سازد.

وی با بیان اینکه برای جلوگیری از ضعف قوای جسمانی در ماه رمضان باید از انجام حرکات سنگین ورزشی اجتناب کرد، گفت: فعالیت زیاد فرد روزه‌دار در ماه رمضان، به‌ صرف انرژی بیشتر و افزایش تعریق طی ساعات روز منجر می‌شود که می‌تواند موجب عطش فراوان و افت فشارخون فرد شود. با کاهش شدت برنامه ورزشی، می‌توان فعال ماند و درعین ‌حال انرژی خود را از دست نداد، به ‌عنوان ‌مثال اگر همیشه می‌دویدید، آنرا به پیاده‌روی سریع تبدیل کنید، یا اگر همیشه به مدت یک ساعت ورزش می‌کردید، زمان آنرا بسته به قدرت جسمانی خود به 30 تا 45 دقیقه کاهش دهید.

غفاری با بیان اینکه نکته مهم آن است که در این ماه به ورزش ادامه داد، گفت: ثبات و تداوم فعالیت بدنی، عنصری کلیدی برای حفظ سلامت و تناسب‌اندام است که نباید فراموش شود. با اینکه شاید در ماه مبارک رمضان، فرصت زیادی برای ورزش و انجام تمرینات بدنی نباشد، اما همین 20 دقیقه فعالیت هم کمک زیادی به حفظ سلامت و وزن مناسب می‌کند و اینگونه پس از ماه رمضان برگشتن به برنامه ورزشی عادی ساده‌تر خواهد بود، لازم نیست که یک ساعت تمام و به همان شدت سابق ورزش کنید، فقط همانقدر که می‌توانید تلاش کنید تا در طول این ماه نیز تداوم برنامه ورزشی را حفظ کرده باشید.

این دکتری مدیریت راهبردی در ورزش اضافه کرد: به‌جای اینکه هر زمان راحت بودید ورزش کنید، زمانی را انتخاب کنید که بیشترین میزان انرژی را دارید و ورزش لطمه‌ای به روزه شما نمی‌زند، مثلاً شاید راحت‌تر باشید اگر در هنگام سحر 20 دقیقه زودتر از خواب بلند شوید و قبل از خوردن سحری ورزش کنید، گروهی نیز ممکن است ترجیح بدهند بعد از وعده افطار ورزش کنند؛ اما به یاد داشته باشید که بلافاصله بعد از مصرف غذا نباید ورزش کرد، پس به میزان انرژی خود در طی روز دقت کرده و زمان مناسب را پیدا کنید. هر زمان از شبانه‌روز که شما بتوانید بدون لطمه به روزه و احساس خستگی ورزش کنید، همان زمان بهترین زمان برای شما خواهد بود.

رئیس اداره تربیت‌بدنی دختران دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه بهترین ورزش در طول ماه رمضان، شنا و پیاده‌روی و ورزش‌های هوازی پس از صرف افطار است؛ چراکه از گرفتگی عضلات پیشگیری می‌کند، گفت: ورزش‌های تفریحی، ملایم و بانشاط به‌ویژه تمرینات هوازی موجب تسریع گردش خون می‌شوند، بدین ترتیب خون و درنتیجه اکسیژن بیشتری به مغز می‌رسد و شادابی و نشاط را در ورزشکاران روزه‌دار به دنبال دارد و ذهن را برای یادگیری و تمرین، خلاق‌تر می‌کند، این امر تنها منحصر به نوجوانان و جوانان نمی‌شود، بلکه در بزرگسالان نیز صادق است.

غفاری با بیان اینکه به انواع ورزش‌هایی که به‌طور مستمر و طولانی‌مدت که بیش از 2 دقیقه طول می‌کشند و ضربان قلب در هنگام تمرین، کمتر از 70 درصد حداکثر ضربان قلب است تمرینات هوازی گفته می‌شود، ادامه داد: پیاده‌روی، دوی نرم، دوی استقامت، شنا و دوچرخه‌سواری، استفاده از تردمیل و دوچرخه ثابت جزء ورزش‌های هوازی هستند، باید در نظر داشت که برای جلوگیری از افت بدنیبایستی در وعده سحری و افطاری پروتئین کافی مصرف شود.

وی با بیان اینکه روزه داری تأثیرات اندکی بر عملکرد جسمی و روانی و سطح خستگی ورزشکاران در هنگام انجام فعالیت بدنی دارد، اضافه کرد: البته این تأثیر به شرایطی مثل رشته ورزشی، تمرین‌‎ها و شرایط رقابتی مانند شرایط محیطی و طول مدت روشنایی روز نیز بستگی دارد.

نایب‌رئیس بانوان هیات ورزش‌های دانشگاهی استان اردبیل گفت: با تغذیه مناسب، دریافت مایعات مورد نیاز بدن، استراحت کافی و زمان بندی مناسب جهت انجام فعالیت بدنی این تأثیرات منفی به حداقل رسیده و فرد از فواید فعالیت بدنی در ماه رمضان سود خواهد برد.

غفاری خاطرنشان کرد: حالا که می‌دانیم ورزش در ماه رمضان برای بدنمان ضرری ندارد بهتر است برنامه ورزشی منظمی داشته باشیم تا بدون وقفه به اهداف ورزشی خود برسیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha