• دوشنبه / ۱۵ فروردین ۱۴۰۱ / ۰۹:۱۶
  • دسته‌بندی: بوشهر
  • کد خبر: 1401011506746
  • خبرنگار : 50448

راه‌های مقابله با عطش در ماه رمضان

راه‌های مقابله با عطش در ماه رمضان

ایسنا/بوشهر همزمانی ماه رمضان با فصل گرم سال، روزه داری را سخت و پرمشقت کرده است اما با رعایت برخی نکات می‌توان در برابر تشنگی و عطش این ماه پر برکت مقابله کرد.

یک کارشناس تغذیه در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: به یقین آب بهترین نوع نوشیدنی است و جایگزینی برای آن وجود ندارد، روزانه یک لیتر و نیم آب نیاز هر فرد بالغ است؛ بنابراین بهتر است روزه داران در فاصله میان افطار تا سحر به اندازه کافی آب و مایعات مصرف کنند تا کمبود آب بدن آن‌ها جبران شود.

آذر حسن‌پور توصیه کرد همراه با آب آشامیدنی برخی از عناصر سالم نظیر برگ‌های نعناع، زنجبیل رنده شده و یا لیموی برش داده شده اضافه شود این کار سبب کاهش عطش خواهد شد.

نمک و اودیه زیاد ممنوع

وی بر لزوم پرهیز از مصرف نمک زیاد در وعده سحری بیان کرد: نمک یکی از مواد غذایی که نیاز بدن برای نوشیدن آب را افزایش می‌دهد؛ بنابراین به روزه داران توصیه می‌شود از مصرف مقدار زیاد نمک در غذاهای خود خودداری کرده و به جای مصرف زیاد نمک در سالاد، با اضافه کردن لیموی تازه طعم و مزه آن را افزایش دهند.

این کارشناس تغذیه اضافه کرد: نه تنها نمک بلکه غذاهایی که دارای مقادیر فلفل و یا ادویه‌های دیگر است، نیاز بدن را برای نوشیدن آب افزایش می‌دهد. به این شکل که هنگام خوردن غذاهای پر ادویه آب موجود در دهان، حلق و معده افراد جذب شده و باعث کم آبی بدن می‌شود؛ بنابراین به روزه داران توصیه می‌شود از مصرف غذاهای پر ادویه و تند به وی‍ژه در وعده سحر خودداری کنند.

میوه و سبزیجات دارای مقادیر زیادی آب و فیبر هستند

حسن‌پور تصریح کرد: میوه و سبزیجات حاوی مقادیر زیادی آب و فیبر هستند که برای مدت زمان طولانی در روده‌ها باقی می‌مانند؛ بنابراین به روزه داران توصیه می‌شود هنگام شب و در وعده‌های غذایی پیش از سحر به مقدار کافی میوه و سبزی مصرف کنند تا از تشنگی آن‌ها در طول روز جلوگیری شود.

وی عنوان کرد: مصرف میوه‌های آب دار مانند هندوانه و خربزه در فاصله افطار و سحر سبب تامین مایعات بدن می‌شوند. همچنین خیار، کرفس، تربچه، گوجه فرنگی، اسفناج و عناب نیز گزینه‌های خوبی برای روزه‌داران هستند.

این کارشناس تغذیه ادامه داد: قرار نگرفتن در گرما و نور مستقیم خورشید، انجام ندادن فعالیت‌های ورزشی شدید در معرض نور خورشید، ترک سیگار قبل از ماه مبارک و یا به حداقل رساندن مصرف آن، کم کردن مصرف قهوه و چای پر رنگ و گاهی استفاده از قرص مسکن در وعده سحری برای کاهش سر درد توصیه می‌شود.

سردردهای میگرنی در ماه رمضان

حسن‌پور در خصوص شدت یافتن سردردهای میگرنی در ماه رمضان گفت: پرخوری یا کم‌خوری و کم‌خوابی یا خوابیدن بیش از اندازه باعث بروز سردرد میگرنی می‌شود؛ این دسته از بیماران باید در ماه رمضان نظم غذایی و خواب خود را به خوبی رعایت کنند.

وی خاطر نشان کرد: به افراد مبتلا به میگرن توصیه می‌شود پیش از روزه‌داری با پزشک خود مشورت کنند و با اصول روزه گرفتن آشنا شوند چرا که رعایت این نکات موجب پیشگیری از بروز سردرد و علائم آن می‌شود.

این کارشناس تغذیه تاکید کرد: برخی از زنان در ماه رمضان برای گرفتن همه روزه‌های خود از قرص‌های ضد بارداری استفاده می‌کنند. مصرف این قرص‌ها برای افراد مبتلا به میگرن می‌تواند بسیار خطرناک باشد، زیرا سردردها را به شدت افزایش می‌دهد.

روزه خود را با یک نوشیدنی افطار کنید

وی با اشاره به اینکه بهترین گزینه‌ها برای باز کردن روزه چای، شیر گرم و آب جوش هستند، خاطر نشان کرد: سعی کنید همیشه روزه خود را با یک نوشیدنی افطار کنید و مایعات به سرعت قوای بدن را به آن باز می‌گردانند همچنین دستگاه گوارش را آماده برای دریافت مواد غذایی می‌کنند.

این کارشناس تغذیه تاکید کرد: از نوشیدنی‌های سرد و تگرگی استفاده نکنید. تحقیقات پزشکی نشان داده است که نوشیدنی‌های سرد بعد از مدت طولانی که هیچ چیزی نخورده‌اید می‌توانند دستگاه گوارش و اندام‌های داخلی بدن را دچار مشکلات گوناگون کنند.

حسن‌پور در ادامه چند نوشیدنی مفید برای روزه‌داران را معرفی کرد: شربت آبلیمو،  شربت خاکشیر و تخم شربتی، عرق کاسنی،  شربت سکنجبین،  دم کرده لیمو عمانی با گل گاو زبان و نبات و مخلوط زردآلوی تازه همراه با عسل.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha