فرزاد شارکی در گفتوگو با ایسنا در رابطه با یکی از مسائل مطرح شده از سوی فدراسیون کشتی مبنی بر اینکه ایران نادو غیبت کشتیگیران را به IOC اعلام کرده است، اظهار کرد: این مسئله از بنیان اشتباه است و زمانی که ورزشکار در لیست RTP قرار میگیرد هر اتفاقی رخ دهد بر عهده ستاد است و واسطهای برای ارائه گزارش وجود ندارد که بخواهد پیگیری پرونده را انجام دهد. در عین حال ایران نادو اصلا با کمیته بین المللی المپیک طرف حساب نیست و کمیته بین المللی المپیک با ایران نادو کاری ندارد و در عین حال ایران نادو نیز با IOC طرف نیست.
وی ادامه داد: ایران نادو نهادی مستقل است که با استانداردهای وادا فعالیت میکند و در تعامل با فدراسیونهای جهانی قرار دارد.
قائم مقام دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (ایران نادو) با بیان اینکه ورزشکاران RTP رشته کشتی که سال گذشته در لیست بودند مشکلاتی داشتهاند، گفت: از جمله مشکلات اینکه ورزشکاران به صورت مستقیم با ستاد در ارتباط نیستند، علیرغم اینکه ستاد درخواست کرده است ورزشکاران ایمیل خود را اعلام کنند و طرف حساب ستاد باشند.
شارکی افزود: ایران نادو برای هیچیک از این ورزشکاران غیبت نزده است و ستاد ملی مبارزه با دوپینگ برای ورزشکاری که آدرس پر نمیکند میتواند اعلام تخلف و پیگیری کند و اگر سال گذشته به ورزشکاری اعلام شده است آدرس پر نکرده به منزله ثبت غیبت نیست هرچند که ما ستاد هستیم و این اختیار را داریم که اعلام تخلف و تصمیم گیری کنیم، بنابراین طرف حساب ستاد نیز ورزشکار و نه فدراسیون است.
وی همچنین در رابطه با نمونهگیریهای جام تختی، عنوان کرد: به ستاد در رابطه با مسابقات جام تختی اعلام موضوع شد و ما نیز تست گرفتیم و ظاهرا اعلام شده که تعداد تست ها کم بوده است. باید بدانیم که ایران نادو بر اساس بودجه و سیاست گذاری تصمیم به انجام نمونه گیری می کند و تعیین کننده ستاد است و مربیان یا فدراسیون دیکته کننده نیستند.
قائم مقام دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (ایران نادو) با تاکید بر اینکه کم کاری از سوی ستاد صورت نگرفته است، اظهار کرد: روز پنجم یا ششم تستها اخذ شد و از اهواز به تهران رسید و سه چهار روز پس از آن فرایند مدنظر قرار گرفت. در عین حال باید بدانیم که ۱۰ تا ۱۴ روز یکبار بسته به حجم نمونهها ارسال پستی صورت میگیرد و تاخیری از نظر ما وجود نداشته است.
شارکی ادامه داد: تعداد زیادی نمونه تا تاریخ مذکور تحت عنوان دو بسته محتوی ۶۵ نمونه در تاریخ ۱۴ اسفند تحویل پست شد تا به مقصد کلن ارسال شود و هفته بعد از آن نیز ۳۹ نمونه به مقصد کلن پست شده است.
وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات پست این است که رسید تحویل مقصد داده نمیشود و قابلیت پیگیری وجود ندارد و باید منتظر پاسخ باشیم، گفت: در مورد نمونههای جام تختی با توجه به اینکه پاسخ نمونهها دیر آمد به آزمایشگاه اعلام کردیم پاسخ نمونهها اعلام شود در حالی که هر نمونه هم شامل ۱۵۰ یورو هزینه اضافه میشد اما به ما اعلام کردند که نمونهها به آزمایشگاه وصول نشده و ششم یا هفتم فروردین ماه متوجه شدیم نمونهها به آزمایشگاه نرسیده و از پست پیگیری کردیم که اعلام کردند نمونه ها از پست به آزمایشگاه تحویل شده اما کسی در آزمایشگاه برای دریافت نمونه ها وجود نداشته و نمونه ها به پست بازگردانده شده و همانجا مانده است.
قائم مقام دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (ایران نادو) ادامه داد: گویا در پست صرفا یکبار اقدام میکنند و کسی در پست به ما پاسخگو نیست و نمیدانیم روند چگونه است و قابلیت پیگیری هم وجود ندارد.
شارکی با اشاره به اینکه در نهایت از آزمایشگاه درخواست کردیم نمونهها را از دفتر پستی تحویل بگیرند، اما به آنها اعلام کردهاند نمونهها به فرستنده بازگردانده شده است که البته یک بسته به فرودگاه امام بازگردانده شده و یک بسته دیگر نیز در راه و هنوز نرسیده است و به محض دریافت هر دو بسته، بلافاصله بستهها مجددا ارسال خواهند شد.
وی ادامه داد: متاسفانه این دومین مرتبهای است که طی دو سال گذشته چنین اتفاقی رخ میدهد.
قائم مقام دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (ایران نادو) همچنین در مورد اینکه ستاد ملزم است قبل از اعزام نمونه گیری کرده و جواب آزمایش ارائه کند، اظهار کرد: چنین الزامی وجود ندارد هرچند که ما در این رابطه با فدراسیونها همکاری کردهایم اما جزء ماموریتها و وظایف ستاد نیست که در صورت عدم تحقق به عنوان کمکاری تلقی شود.
شارکی با اشاره به اینکه اگر نمونه ورزشکار مثبت باشد گزارش میشود و چند ماه بعد که مشخص شود نتایج باطل میشود، گفت: این روند نرمال در دنیا است و اینگونه نیست که از ورزشکار تست بگیرند و اگر مثبت شد بگویند شرکت نکند. ورزشکاری که دوپینگ کرده به هیچ وجه نباید در اردو باشد و باید برخوردها و ضمانتهای سنگین مانع از ارتکاب وی به دوپینگ شود.
وی در پایان تاکید کرد: اقدامات ستاد ملی مبارزه با دوپینگ طبق دستورالعمل استاندارد انجام شده و کار ستاد ملی است و شخصی نیست که بخواهیم با کسی لج و دشمنی کنیم.
به گزارش ایسنا، فدراسیون کشتی مدعی شده است ستاد ملی مبارزه با دوپینگ ایران (نادو) پیش از این به اشتباه غیبت قهرمانان کشتی را به کمیته بین المللی المپیک (IOC) اعلام کرده بود در حالی که فدراسیون کشتی نسبت به ارسال آدرس و نشانی ۱۵۰ کشتی گیران مدنظر جهت انجام تست سرزده اقدام کرده و بعدا در جلسه ای مشخص شد که نامه ی فدراسیون کشتی توسط این ستاد گم شده است، در دومین مورد هم نادو کم کاری خود در مورد تأخیر در اعلام جواب آزمایش دوپینگ نفرات اعزامی به رقابتهای قهرمانی آسیا در مغولستان را که یک ماه پیش انجام شده، به گردن پُست انداخته است.
انتهای پیام
نظرات