• یکشنبه / ۱۴ فروردین ۱۴۰۱ / ۰۷:۲۶
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1401011305807
  • خبرنگار : 71662

بیابان‌زدایی و کنترل فرسایش خاک با احداث نیروگاه خورشیدی

بیابان‌زدایی و کنترل فرسایش خاک با احداث نیروگاه خورشیدی

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری ضمن اشاره به این‌که بخش عظیمی از کشور ما را بخش بیابانی در برگرفته است که این مناطق در معرض فرسایش شدید بادی هستند، ایده بیابان‌زدایی و احداث نیروگاه خورشیدی در مناطق بیابانی را منطقی دانست.

 به گزارش ایسنا چندی پیش رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در جلسه انعقاد تفاهمنامه میان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی اظهار کرده بود: ۸۳درصد وسعت کشور شامل خاک،آب و پوشش گیاهی می‌شود که در حوزه مدیریتی سازمان منابع طبیعی است و با توجه به شرایط کشور و اهمیت این منابع طبیعی مدیریت پایدار و گسترده‌ای مورد نیاز است.

مسعود منصور در گفت و گو با ایسنا درباره عملیات بیابان‌زدایی در کشور اظهار کرد: بخش عظیمی از کشور ما را بخش بیابانی در برگرفته است که این مناطق در معرض فرسایش شدید بادی هستند که آن‌هارا با عملیات بیابان‌زدایی از جمله احداث بادشکن، نهالکاری و مدیریت روان‌آب تثبیت و مدیریت می‌کنیم.

وی با بیان اینکه رویکرد جدی ما در مناطق بیابانی، تثبیت خاک به وسیله فعالیت‌های متجانس است، افزود: یکی از فعالیت‌های متجانس،استفاده از انرژی خورشیدی است که با کمک این تفاهمنامه،مناطقی که پارامترهای مناسب احداث نیروگاه خورشیدی را دارند توسط سازمان سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق(ساتبا) تایید می‌شوند و توسط سازمان منابع طبیعی نیز تهیه می‌شوند.

به گفته منصور، برای تثبیت سریع‌تر خاک ،پیدا کردن مناطق مناسب ضرورت دارد تا از کانون‌های مولد گرد وغبار جلوگیری شود.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری ادامه داد: برای تسریع انجام این کار عرصه‌ها را تعیین می‌کنیم و سازمان ساتبا نیز صلاحیت مجریان طرح را تایید می‌کند و به این شکل فرایند را کوتاه کردیم تا طبق شعار سال ۱۴۰۰ که مربوط به مانع‌زدایی بود، یکی از موانعی که مربوط به این سرمایه‌گذاری است را از بین ببریم.

منصور در پایان با تاکید بر اهمیت بالای این تفاهمنامه تصریح کرد:این تفاهم‌نامه و احداث نیروگاه‌ خورشیدی به چند جهت اهمیت دارد که اولین مورد کاهش مصرف نیروگاه‌های برق و آب و صرفه جویی در آب است.مورد دوم این است که با احداث نیروگاه خورشیدی در مناطق بیابانی، از فرسایش خاک جلوگیری می‌شود و مورد سوم این که این کار موجبات تولید و اشتغال را فراهم می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha