فرزاد امیری در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه اساس و پایه پیشرفت در بخش کشاورزی اجرای الگوی کشت به صورت کامل است، گفت: الگوی کشت زیرساخت و زیربنای توسعه در بخش کشاورزی است و اجرای ناقص آن از اجرا نشدن به مراتب بدتر است.
وی ادامه داد: در کشور یکسال همه مردم یک محصول را میکارند، محصول روی دستشان می ماند و دچار زیان میشوند. از آن طرف صادراتی هم نیست و قیمتها به شدت شکسته می شود و کشاورز طی یکی دوسال گرفتار شده و دچار ضرر میشود. ضرری که قابل جبران هم نیست.
دبیر اجرایی اتاق اصناف کشاورزی استان کرمانشاه اضافه کرد:باید برنامهریزی برای کاشت را روستا به روستا و حتی دهستان به دهستان شروع کنیم. اینکه عدهای پشت میز بنشینند و بدون آگاهی از شرایط موجود برای کشاورز تصمیم بگیرند الگوی کشت اجرایی نمی شود. اجرای این طرح بدون ارائه خدمات حمایت، تسهیلات و کمک های مالی در کشور امکان پذیر نیست.
امیری با اشاره به اینکه تاکنون در کشور چیزی به عنوان الگوی کشت واقعی نداشته ایم و اجرای آن در حد شعار باقی مانده است، افزود: زیرا اجباری به این قضیه نبوده است و مسئولان اهتمامی جدی برای اجرای الگوی کشت حتی به صورت منطقه ای هم نداشتند. برای مثال امسال سیب زمینی بیشتر تولید می شود همه آن را میکارند. سال آینده با انبوه تولید آن مواجه می شویم و چون صنایع تبدیلی نداریم و بازار صادرات هم باز نیست با مازاد محصول مواجه می شویم.
وی در پاسخ به این سوال که کشاورزان چقدر دولت را در اجرای طرح الگوی کشت همراهی خواهند کرد، گفت: دولت زمانی می تواند بر کشاورز تاثیر گذار باشد که برای کشاورز خدمات حمایتی تعریف کند. اگر در منطقهای مثلا نخود کاشت می شود و دولت دستور کاشت کلزا می دهد باید کاشت کلزا را آموزش دهد، بذر رایگان در اختیار کشاورز قرار دهد، نهاده های کشاورزی در اختیار آن قرار دهد و ادوات برداشت هم برای کشاورز موجود باشد. دولت باید در قبال الگوی کشت به کشاورزان خدمات دهد و کمک کند. اینکه گفته شود فلان چیز را بکار و کاری به آن نداشته باشند، امکانپذیر نیست.
این کارشناس بخش کشاورزی تصریح کرد:از اینکه کشاورز نمی تواند راهنمایی درستی از بخش دولتی بگیرد نگرانی وجود دارد. تاکنون آموزش درستی به کشاورزان داده نشده و حمایتی هم نبوده است.
به گفته وی امنیت غذایی کشور به دست تولیدکنندگان و کشاورزان است ولی این اقشار در حاشیه ناامنی معیشتی قرار گرفتند و دولت نگاه ویژهای به بخش کشاورزی در عمل ندارد.
امیری در پایان گفت:تا به امروز تصمیمات برای بخش کشاورزی پشت درهای بسته گرفته شده است در حالی که باید از نظرات کشاورزان و فعالان این بخش استفاده کرد.
انتهای پیام
نظرات