• جمعه / ۱۲ فروردین ۱۴۰۱ / ۰۱:۵۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401011205089

نماینده مردم نیشابور در مجلس:

سهم بودجه خراسان رضوی متناسب با جمعیت و مساحت آن باشد

سهم بودجه خراسان رضوی متناسب با جمعیت و مساحت آن باشد

ایسنا/خراسان رضوی نماینده مردم نیشابور در مجلس با بیان اینکه خراسان رضوی ۸ درصد جمعیت ایران را دارا است، ولی رقم بودجه آن ۴.۵ درصد بودجه کل کشور است، گفت: تقاضای می‌شود سهم بودجه استان متناسب با سهم جمعیت و مساحت آن باشد. پیشنهاد می‌شود برای هر استان سرانه عمرانی مشخص معلوم شود و برای هر شهرستان ضرب در جمعیت آن شود تا تبعیض و بی‌عدالتی‌ها از بین برود.

احسان ارکانی شامگاه پنجشنبه، ۱۱ فروردین، در جلسه شورای اداری خراسان رضوی که در سالن صبای صداوسیمای استان برگزار شد، با اشاره به اینکه خراسان رضوی دومین استان پرجمعیت کشور است، بیان کرد: چنین استانی نیازمند تفویض اختیارات ویژه به استاندار و فرمانداران و تعیین وزیر معین و برنامه‌ریزی است؛ به گونه‌ای که تمام شهرستان‌ها بتوانند هم‌پای مرکز استان پیشرفت کنند.

وی با بیان اینکه خراسان رضوی هشت درصد جمعیت ایران را داراست ولی رقم بودجه آن ۴.۵ درصد از بودجه کل کشور است، افزود: تقاضا می‌شود سهم بودجه استان متناسب با سهم جمعیت و مساحت آن باشد. پیشنهاد می‌شود برای هر استان سرانه عمرانی مشخص و معلوم شود و این اعتبارات برای هر شهرستان ضرب در جمعیت آن شود تا تبعیض و بی‌عدالتی‌ها از بین برود. به عنوان مثال میزان اعتبارات عمرانی حوزه درمان و بهداشت مشهد ۱۷۴ میلیارد تومان است ولی این اعتبارات برای نیشابور ۱۷ میلیارد تومان است که نسبت یک به ۱۰ دارد ولی نسبت جمعیتی نیشابور به مشهد یک به ۶ است.

نماینده مردم نیشابور در مجلس با بیان اینکه خراسان رضوی فقط مشهد نیست و تمام شهرستان‌های استان صحن حرم است، اضافه کرد: ۵۰ درصد جمعیت استان در شهرستان‌های استان زندگی می‌کنند و آن‌ها هم مردم این استان هستند. استاندار چقدر می‌تواند به شهرستان‌های استان سفر کند؟ مردم استان نیازمند استاندار خراسان رضوی هستند نه استاندار مشهد. ضعف مدیریتی در برخی سطوح استان و ضعف عملکرد استاندار و برخی انتصابات ناصحیح از مسائل استان است که امیدواریم این مشکلات اصلاح شود.

همچنین حجت الاسلام جواد نیک‌بین، رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی نیز در این جلسه اظهار کرد: مشکل مسکن کشور فقط با ساخت مسکن حل نمی‌شود. اگر این ساخت مسکن هر چقدر توسعه یابد پولدارها پولدارتر می شوند. حل مشکل مسکن مبتنی بر اخذ مالیات از خانه های خالی است. گردشگری در ایران یعنی زیارت. در حال حاضر در دنیا ۴۰۰ میلیون شیعه زندگی می کنند که اگر ۲۰ میلیون آنان به ایران بیایند، یعنی رسیدن به هدفگذاری افق ۱۴۰۴. حوزه گردشگری یعنی زیارت؛ لذا این موضوع نیازمند بودجه خاص است که در همه لوایح بودجه در همه سال‌های فعالیت دولت مورد توجه قرار گیرد.

نماینده مردم کاشمر در مجلس ادامه داد: موضوع اصلی استان ما زیرساخت جاده، ریل و هواپیماست. استان ما بیش از ۱۵ تا ۲۰ کارخانه دارد که بیش از ۱۰ هزار نفر می توانند در آن فعالیت کنند ولی به دلیل بی‌تدبیری و مشکلات بانکی نمی‌توان آن‌ را به چرخه تولید و اشتغال بازگرداند. قطعا اگر بخش خصوصی نباشد، دولت و ملت ضرر خواهند کرد. اینکه وزیر نه به خاطر کمبود وقت بلکه به دلیل خستگی به کارخانه بخش خصوصی نمی‌رود، محل سوال است.

جلیل رحیمی جهان‌آبادی، نماینده مردم تربت جام در مجلس نیز در این جلسه با اشاره به شرایط خاص کشور افغانستان اظهار کرد: از دولت به دلیل ایفای نقش مثبت در بهبود روابط با کشورهای همسایه تشکر می‌کنم اما توسعه روابط با افغانستان باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد. این کشور سه میلیارد دلار بودجه در اختیار دارد و این بهترین فرصت است که معادن و حوزه صنعت را در افغانستان توسعه دهیم و در آن سرمایه گذاری کنیم. منطقه آزاد دوغارون نقشی اساسی برای بهبود صادرات به افغانستان دارد. زحمات زیادی برای منطقه آزاد سرخس و دوغارون کشیده شده که درخواست می‌کنم لایحه این موضوع هر چه سریع تر در دستور کار مجلس قرار گیرد. افغانستان امروز به سرمایه‌گذاری ما نیاز دارد و اگر چین و ترکیه این موضوع را زودتر از ما پیش ببرند، پس از آن کشور افغانستان خیلی به ما فرصت سرمایه گذاری نخواهد داد.

وی با بیان اینکه راه‌های ارتباطی خراسان رضوی وضعیت خوبی ندارد، خاطرنشان کرد: فقط حدود ۳۵ کیلومتر بزرگراه شهید شوشتری در استان است که وضعیت خوبی دارد ولی بقیه راه‌ها مناسب نیست. ریل مشهد دوغارون نیز در دولت قبل به فراموشی سپرده شد که احیای آن یعنی صادرات کالا و مسافر و و جابه‌جایی ۶ میلیون نفر جمعیت. اگر این راه‌آهن تامین اعتبار شود، شاهرگ حیاتی اقتصاد مشهد خواهد بود. همچنین افزایش اختیارات استاندار خیلی مهم است و خصوصا در حوزه صادرات و واردات کالا و توسعه روابط با فغانستان و ترکمنستان اهمیت زیادی دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha