• پنجشنبه / ۱۱ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۴:۱۳
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1401011104848
  • خبرنگار : 50165

جزئیات آغاز به کار حضوری مدارس از زبان مدیرکل آموزش‌وپرورش استان زنجان

جزئیات آغاز به کار حضوری مدارس از زبان مدیرکل آموزش‌وپرورش استان زنجان

ایسنا/زنجان مدیرکل آموزش‌وپرورش استان زنجان در رابطه با فعالیت حضوری مدارس استان با همه ظرفیت از ۱۴ فروردین‌ماه توضیح داد.

علی اسماعیلی ظهر امروز (۱۱ فروردین‌ماه) در نشست خبری به مناسبت بازگشایی حضوری مدارس از ۱۴ فروردین، اظهار کرد: ایام کرونا سبب شد بسیاری از ارکان جامعه، دچار چالش‌هایی شود و چالش آموزش بسیار تاثیرگذارتر بود که اثرات سوئی داشت. در مواجه با ویروس کرونا هر جامعه مقابله خاص خود را داشت ولی مواجه با کرونا در ایران یکی از سختگیرانه‌ترین اقدامات در جهان بود که ارتباطات فیزیکی به حداقل ممکن رسید.

وی با اشاره به فعالیت مدارس در ماه‌های اخیر، افزود: در ماه‌های گذشته و با اوج‌گیری سویه اومیکرون و رویکرد دولت سیزدهم، همانند سایر کشورها اقدامات سختگیرانه در بخش آموزش، کاهش یافت و فعالیت حضوری مدارس بیشتر شد.

این مسئول ادامه داد: خوشبختانه تعطیلی عمومی و گسترده  را در دوره شیوع اومیکرون در زنجان نداشتیم؛ به طوری که ۵۲ درصد مدارس به صورت ترکیب حضوری - غیرحضوری و ۴۸ درصد مدارس به مدت ۷تا ۱۰ روز تعطیل بود.

اسماعیلی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره معلمانی که جان خود را به دلیل ابتلا به کرونا از دست دادند، تصریح کرد: در این دوران همکاران از منابع مالی شخصی در تولید محتوا، حمایت از دانش‌آموزان اقدام کردند و حتی تعدادی از تخت بیمارستان فرآیند تعلیم را ادامه دادند. آموزش مجازی نشان داد که معلم، تنها عنصر تربیتی و آموزش در کلاس است که بیشترین تاثیر را در رسیدن به اهداف آموزشی و راهبری دانش‌آموز دارد البته اولیا نیز معلم دوم در خانه برای دانش‌آموزان بودند و علاوه‌بر آشنایی با عملکرد معلمان، همکاری بیشتری در امر تعلیم و تربیت داشتند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان زنجان با بیان اینکه در آموزش مجازی نوآموزان اول و دوم ابتدایی، تغییر پایه‌های هفتم و دهم دچار مشکل می‌شدند، یادآور شد: با حضوری شدن کلاس‌های درس این مشکل به مرور حل خواهد شد. در حال حاضر ستاد کرونا مجوز حضوری شدن مدارس را داده و با توجه به فضایی که حاکم است باید هوشمندانه عمل و با این بیماری همزیستی کرد. دستورالعمل‌های بازگشایی از وزارتخانه به استان ابلاغ و از طریق اداره‌کل و ادارات مناطق به همه مدارس اعلام شده است.

وی با اعلام اینکه از ۱۴ فروردین همه مدارس مانند پیش از آغاز کرونا و با همه ظرفیت فعالیت خود را آغاز خواهد کرد، گفت: دانش‌آموزان مهارت‌های لازم برای برقراری ارتباط با همسالان و یا معلم را ندارند، لاجرم باید به سمت آموزش حضوری با محوریت معلمان برویم. دانش‌آموزان در مدارس به مثابه قبل از کرونا حضور داشته باشند و شاهد پروژه مهر دیگری از ۱۴ فروردین خواهیم بود. در برگزاری کلاس‌ها، تابع ستاد پیشگیری از کرونای کشور و استان هستیم.

این مسئول عنوان کرد: همه فعالیت‌های آموزشی در همه مقاطع و دروس به صورت حضوری و با رعایت بهداشت فردی و گروهی به همراه استفاده از ماسک و تهویه مناسب خواهد بود. ظرفیت شبکه مجازی شاد کنار گذاشته نمی‌شود ولی کلاس مجازی به صورت موازی با کلاس‌های حضوری برگزار نخواهد شد.

اسماعیلی از اولیای دانش‌آموزان خواست تا در روزهای اول آغاز به کار فعالیت حضوری مدارس تا سامان‌یافتن سرویس‌های حمل و نقل، با مدارس همکاری کنند و توصیه‌های لازم را به دانش‌آموزان داشته باشند؛ همچنین از آن‌جایی که خریدن و پوشیدن لباس متحدالشکل برای سال تحصیلی جاری اجباری نیست ولی تقاضا می‌شود، والدین نظارت لازم را برای پوشش دانش‌آموزان داشته باشند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان زنجان با اشاره به دانش‌آموزان دارای بیماری زمینه‌ای، افزود: با تایید پزشک در صورت وجود بیماری زمینه‌ای و حاد، برنامه مکمل آموزشی برای این دانش‌آموزان که تعداد آن‌ها زیاد هم نیست در نظر گرفته شده و برای کلاس‌هایی که تراکم نزدیک به ۴۰ نفری دارند نیز، تدابیری اندیشیده شده است ولی متاسفانه با وجود جذب نیرو در سال گذشته فقط در بخش ابتدایی ۲۰ درصد کمبود نیرو داریم.

وی در رابطه با وضعیت واکسیناسیون معلمان و دانش‌آموزان، اظهار کرد: ۸۳.۴۸ درصد دانش‌آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال و ۳۸.۵ درصد دانش‌آموزان ابتدایی با توجه به دیرتر آغاز شدن واکسیناسیون این گروه سنی، واکسینه شدند و معلمان و فرهنگیان نیز ۹۴ درصد دز اول، ۹۱ درصد دز دوم و بیش از ۴۵ درصد دز سوم را دریافت کرده‌اند.

این مسئول با اشاره به دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل، خاطرنشان کرد: ۷۳۲ دانش‌آموز در حوزه ابتدایی از تحصیل بازمانده بودند که با پیگیری‌های آموزش و پرورش ۴۲۵ نفر از آن‌ها به تحصیل بازگشتند؛ همچنین ۲ درصد دانش‌آموزان پایه اول متوسطه و ۳.۷ درصد دانش‌آموزان پایه دوم متوسط از تحصیل بازماندند که فوت، مهاجرت، بیماری، ازدواج در سنین پایین و ... از دلایل این بازماندگی از تحصیل است که این مهم در دختران بیش از پسران در استان است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha