مصطفی مرزبان در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: امروز ۲۳ قطعه شهاب سنگ از سوی پروفسور ایرج عشقی اولین محقق شهاب سنگ نراق و استاد دانشگاه آخن آلمان به موزه شهاب سنگ این شهر اهدا شد و در حال حاضر، بالغ بر ۲۰۰ قطعه شهاب سنگ در این موزه در معرض دید علاقه مندان قرار دارد.
وی با اشاره به اهمیت و جایگاه تحقیقاتی این شهاب سنگ ها، اظهار کرد: انتظار می رود شهرداری، شورای شهر و فرمانداری دلیجان برای حفاظت و نگهداری این موزه اهتمام ویژه ای داشته باشد.
مرزبان تصریح کرد: در حال حاضر اصل شهاب سنگ در نراق وجود ندارد و تنها یک تکه چند گرمی از شهاب سنگ که در ۲۸ مرداد ۱۳۵۳ با وزن سه کیلو و دویست گرم با سقف دبیرستان معصومی نراق برخورد کرد را در اختیار داریم. نیاز است که اصل شهاب سنگ به موزه بازگردانده شود و با این اقدام در واقع موزه شهاب سنگ نراق تکمیل شود.
وی افزود: این موزه می تواند فراتر از یک موزه باشد، می تواند یک مرکز تحقیقاتی و پژوهشی باشد و در آینده باید این مجموعه به یک مرکز فعال پژوهشی تبدیل شود. این امر قطعا می تواند نراق را به مرکزی برای پژوهشگرن بزرگ جهان تبدیل کند و در واقع گردشگری علمی نراق را توسعه می بخشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی اضافه کرد: در مجموعه اهدا شده به موزه توسط پروفسور عشقی تعدادی سنگ های زمینی (گوهرسنگ ها، زمرد، عقیق و ...) نیز در کنار قطعاتی از شهاب سنگ وجود دارد و با توجه به ارزش بالای این سنگ ها باید مراتب حفاظتی این موزه بیش از گذشته مدنظر قرار گیرد.
انتهای پیام
نظرات