مهرداد بال افکن در گفتوگو با ایسنا درباره مهمترین نقاط ضعف کشور در سال ۱۴۰۰، اظهار کرد: سال ۱۴۰۰ را باید اوج کاهش درآمدهای نفتی دولت دانست. این کاهش به سبب تحریمهای گسترده دولتها و نهادهای جهانی بوده که منجر به کاهش رشد اقتصادی ایران و همچنین باعث کاهش سرمایهگذاری و کاهش تولید شده است.
وی افزود: مشکلات تحریم نفتی منجر به کاهش درآمد دولت از فروش محصول نفت بوده است. اتفاق دیگری که منجر به افت تولید شد، مشکلات تحریمهای تجاری بود. این مشکلات به واسطه ممنوعیتهای مالی و تجاری اتفاق افتاد و در اثر تحریمهایی که علیه اقتصاد ایران به جریان افتاد تجارت خارجی کشور کاهش یافت و پرهزینه شد.
دبیر مجمع دانشآموختگان ایران اسلامی استان اصفهان به بیان مشکلات اساسی سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و گفت: کاهش درآمدهای نفتی دولت، کاهش سرمایهگذاری دولت، کاهش تولید در همه موارد صنعتی و کشاورزی، کاهش صادرات صنعتی و کشاورزی، کاهش ورود محصولات اولیه مهم برای تولید در کارخانهها، صنعت کشاورزی و صنعت دام و طیور و افزایش تورم افسارگسیخته و نقدینگی از جمله این مشکلات بود.
بال افکن افزود: در مورد سال ۱۴۰۱ باید بدانیم که عوامل بسیار مهم تأثیرگذار دیگری وجود دارد. در سال ۱۴۰۱ چند اتفاق مهم در حال وقوع است. با توجه به مذاکرات وین مشخص خواهد شد درباره تحریمها و توافق بر سر رفع آنها چه اتفاقاتی رخ خواهد داد و با توجه به قول و قرار دولتهای جهانی چقدر از منابع ارزی ما آزاد خواهد شد؟
وی خاطرنشان کرد: البته باید ببینیم بر اساس توافق وین درآمد نفتی کشور به چه میزانی افزایش مییابد و مذاکرات کشورهای اروپایی و آمریکا و افق تحریمهای تجاری چگونه خواهد شد؟ اگر این مشکلات اساسی رفع شود سال ۱۴۰۱ را باید سالی با امید به آینده آغاز کرد تا جهشی در تولید و درآمدهای نفتی جهت سرمایهگذاری بیشتر در صنعت رخ دهد.
انتهای پیام
نظرات