• جمعه / ۵ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۴:۱۹
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1401010501896
  • خبرنگار : 50165

بازدید ۴۹۵۹ گردشگر از جاذبه‌های گردشگری زنجان

بازدید ۴۹۵۹ گردشگر از جاذبه‌های گردشگری زنجان

ایسنا/زنجان روز گذشته (۴ فروردین‌ماه) در مجموع ۴۹۵۹  نفر گردشگر داخلی از بناهای تاریخی، مذهبی، طبیعی، موزه‌ها و ... استان زنجان بازدید داشتند و خدابنده در این روز بیشترین بازدیدکننده را بین شهرستان‌ها داشت.

تعطیلات نوروزی فرصت مناسبی برای خانواده‌ها برای مسافرت و بازدید از جاذبه‌های گردشگری کشور از جمله جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی، طبیعی و دست‌ساز است که جاذبه‌های گردشگری استان زنجان نیز به عنوان کریدور شمال‌غرب کشور از آن مستثنی نیست.

بر اساس اعلام سامانه جامع نظارت، آمار و اطلاعات تاسیسات گردشگری، روز گذشته (۴ فروردین‌ماه) در مجموع ۴۹۵۹ بازدیدکننده داخلی از بناهای تاریخی، مذهبی، طبیعی، موزه‌ها و ... استان بازدید داشتند که شامل ۱۶۳۹ بازدیدکننده داخلی از سه بنا در شهرستان زنجان، ۱۲۵۸ بازدیدکننده داخلی از سه بنا در شهرستان سلطانیه، ۱۹۹۱ بازدیدکننده از سه بنا در شهرستان خدابنده و ۷۰ نفر از یک بنا در ابهر است که بر خلاف روزهای گذشته، خدابنده، بیشترین آمار را در ۴ فروردین ماه به خود اختصاص داده است.

معمولا در سفر به هر شهر در کنار بازدید از جاذبه‌هایش سراغی هم از بازار آن شهر می‌گیریم، جایی که با گشتی در آن می‌توان از نزدیک فرهنگ محلی‌ها را دید و اجناسی متنوع و را پیدا کرد که در جاهای دیگر به سختی پیدا می‌شوند. در شهرهای مختلف ایران بازارهای سنتی زیادی وجود دارد که قدمتشان به صدها سال قبل برمی‌گردد و همچنان با معماری زیبایشان قلب تپنده شهر هستند. با رفتن به این بازارها همهمه، هیاهو و جریانی از زندگی را می‌بینید که به بازار حال و هوایی خاص بخشیده و بودن و گشت و گذار در آن را لذت بخش‌تر کرده است.

بازار زنجان؛ طولانی‌ترین بازار مسقف ایران

بازار زنجان یکی از مهم‌ترین و زیباترین مجموعه‌های تجاری استان زنجان محسوب می‌شود که در قلب بافت قدیمی و مشرف به دروازه قلتوق دروازه جنوبی شهر زنجان قرار دارد. این بازار به عنوان طولانی‌ترین بازار سرپوشیده ایران، نمادی زیبا و بی‌بدیل از هنر و معماری است که طی تاریخ همواره اصالت خود را حفظ کرده است.

بازار زنجان در سال ۱۲۰۵ توسط آقامحمدخان قاجار در زمینی به مساحت ۱۵ هکتار ساخته شده است که ۵ هکتار از بازار زنجان به فعالیت‌های اقتصادی اختصاص دارد. بازار زنجان از گذشته‌های دور تاکنون محل مناسبی برای برخورد آرا و افکار اجتماعی بوده و همواره نقش ممتاز و برجسته‌ای در حفظ آداب و رسوم ملی و مذهبی داشته است.

بازار زنجان از نظر تولید و فعالیت به ۸ راسته تقسیم می‌شود که عبارتند از راسته زرگرها، کفاش‌ها، مسگرها بزازها، سراج‌ها و تکیه‌ها که حدودا یک هزار مغازه را در خود جای می‌دهد.

این بازار از دو قسمت به نام بازار بالا و بازار پایین تشکیل شده است که بازار پایین در گذشته محل داد و ستد رایج و طبیعی بود و از طریق دو کاروانسرا، مردم تولیدات محلی و محصولات روستاهای اطراف زنجان را به فروش می‌رساندند.

شما می‌توانید در بازدید از این بازار، سراهایی با کاربردهای مختلف، فروشگاه‌های صنایع‌دستی، سفره‌خانه‌های با معماری قدیمی، مساجد و ... را ببینید و لذت ببرید؛ برای این کار کافیست به زنجان سفر کنید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha