به گزارش ایسنا، مجید تختروانچی گفت: ما از شورای امنیت میخواهیم که این رژیم را در قبال اینگونه اقدامات تجاوزکارانه و خباثتآمیز و همچنین تهدیدهای آشکارش برای استفاده از زور علیه سایر کشورهای منطقه که صلح و امنیت منطقه را به خطر میاندازد، پاسخگو کند.
نماینده ایران دراین نشست همچنین با اظهار نگرانی از وضعیت بشردوستانه در سوریه گفت: بر اساس برآورد سازمان ملل ۱۴.۶ میلیون سوری به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند. این آمار نشاندهنده افزایش ۹ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۱ است. همهگیری کووید-۱۹ وضعیت بشردوستانه شکننده این کشور را تشدید کرده است.
تختروانچی در ادامه افزود با توجه به وضعیت وخیم انسانی در سوریه که بخشهای قابل توجهی از زیرساختهای غیرنظامی سوریه ویران شده است، تحمیل اقدامات قهرآمیز یکجانبه بر مردم سوریه پیامدهای فاجعهباری بر تمام جنبههای زندگی آنها داشته است و در تضاد با برخی از جنبههای قطعنامه ۲۵۸۵ شورای امنیت از جمله، پروژههای بازیابی اولیه است که برای مردم سوریه و اجازه دادن به آوارگان برای بازگشت به خانه حیاتی هستند.
وی افزود: تحریمهای یکجانبه علیه سوریه همچنین بر تلاشهای سازمانهای بشردوستانه بینالمللی و ملی در سوریه تأثیر گذاشته است.
سفیر ایران ضمن تاکید بر اینکه پایان فوری تحریمها و اقدامات غیرقانونی و مخرب علیه سوریه گفت: ادعای اهمیت دادن و توجه به وضعیت دشوار بشردوستانه در سوریه و در عین حال، حمایت از تحریمهای یکجانبه علیه مردم سوریه بسیار ریاکارانه است. شورای امنیت باید با جدیت تلاش کند تا اطمینان حاصل کند که قطعنامه ۲۵۸۵ به طور مناسب و به شیوه ای متوازن و موثر به ویژه در زمینه پروژههای احیای زودهنگام و لغو تحریمهای یکجانبه اجرا میشود.
نماینده ایران افزود: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر غارت منابع طبیعی مردم سوریه به ویژه نفت و محصولات کشاورزی در مناطق تحت اشغال نیروهای خارجی را محکوم میکند. این اقدام جنایتکارانه نقض آشکار حاکمیت ارضی سوریه، قطعنامههای شورای امنیت مربوطه و منشور سازمان ملل است.
وی تاکید کرد که بحران سوریه بدون پایان دادن به اشغالگری و ریشهکن کردن تهدیدهای تروریستی قابل حل نیست. حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه نمیتواند به نام مبارزه با تروریسم به خطر بیفتد. لذا تمامی نیروهای خارجی اشغالگر و ناخوانده از جمله نیروهای آمریکایی باید فورا و بدون هیچ قید و شرطی کشور را ترک کنند.
انتهای پیام
نظرات