به گزارش ایسنا، عاطفه رشنوئی با اعلام این خبر بیان کرد: محوطه میراثجهانی چغازنبیل، محوطه وسیعی است و در مسیر بازدید کنونی، بناها و اندامهای شهری فراوانی وجود دارند که توجه بازدیدکننده را به خود جلب میکند.
او با بیان اینکه معرفی همه این اندامهای شهری در تابلوهای مسیر بازدید غیرممکن است ادامه داد: افزایش تعداد تابلوهای موجود نیز بازدیدکننده را خسته میکند و از سوی دیگر، شهر دوراونتاش داستانهای فراوانی دارد که ممکن است با بیان ساده و روایتگونه، اهمیت و جذابیت محوطه را بیش از پیش به بازدیدکنندگان نشان دهد که از همینرو تصمیم گرفتیم در نوروز سال 1401، راهنمای گویای محوطه میراثجهانی چغازنبیل را راهاندازی کنیم.
مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفتتپه با تأکید بر ایجاد شرایطی در محوطه برای استفاده همه افراد جامعه، اظهار کرد: راهنمای گویا همچنین برای افرادی که قادر به خواندن تابلوها نیستند، مانند یک همراه عمل میکند و آنها را با شهر آشنا میسازد.
او با بیان اینکه بازدیدکنندگان میتوانند در طول مسیر بازدید خود با راهنمای گویا، با دقت بیشتری از محوطه بازدید نمایند توضیح داد: «ر راهنمای گویا، تلاش کردهایم روایت ساده و در عین حال مستند، علمی، دقیق و جذابی از این شهر سه هزار و سیصد ساله ارائه کنیم؛ قدرت بیان گوینده نیز بر گیرایی و ارتباط بیشتر بازدیدکننده با محوطه تأثیر بهسزایی خواهد داشت.
رشنوئی ضمن اظهار امیدواری برای ارایه و معرفی هرچه بهتر میراث جهانی چغازنبیل، گفت: در پایگاه میراث جهانی چغازنبیل همه تلاش خود را میکنیم تا به بهترین شکل ممکن محوطه را بشناسیم، حفاظت کنیم و برای معرفی هرچه بهتر آن به طیف متنوعی از بازدیدکنندگان، از فناوریهای روز بهره ببریم.
او یادآور شد: نوروز امسال بازدیدکنندگان میتوانند در هنگام خرید بلیت، به دریافت نرمافزار راهنمای گویا اقدام کنند و در مسیر بازدید خود از آن بهره ببرند.
انتهای پیام
نظرات