به گزارش ایسنا، زهره عبادتی با اشاره به اینکه استان تهران به دلیل بارگذاریهای بیش از حد توان محیط زیست در زمینه فعالیت های صنعتی و خدماتی همچنین استقرار بخش قابل توجهی از جمعیت کشور در این استان با مشکلات زیست محیطی جدی در بخش های هوا ، آب، خاک ، پسماند و صوت مواجه است، افزود: این مهم باعث شده مسئولیت این اداره کل در نظارت و کنترل آلودگی های محیط زیست بسیار سنگین بوده باشد و حل مشکلات نیازمند برنامه ریزی منسجم به همراه هماهنگی های بین بخشی با سایر دستگاه های استان است.
وی اظهار داشت: به منظور حل این مشکلات به همراه بهترین نتیجه در کوتاه ترین مدت، این معاونت در سال ۱۴۰۰ نسبت به برنامه ریزی برای اقدامات کنترلی و نظارتی در حوزه آلودگی آب، هوا، خاک و پسماند اقدام کرد.
عبادتی گفت: در بخش جلوگیری از آلودگی آب و کنترل فاضلاب ضمن تشکیل کارگروه مشترک محیط زیست با شرکت آب منطقه ای تهران و شرکت آب فاضلاب و شهرداری تهران با فعال نمودن اکیپ های مشترک نسبت به شناسایی کانون ها و عوامل آلودگی آب اقدام کرده و تاکنون به نتایج مطلوبی دست یافته است و فعالیت این کارگروه در سال جدید نیز همچنان ادامه خواهد داشت.
معاون محیط زیست انسانی محیط زیست استان تهران با اشاره به مشکلات فاضلاب فازهای مسکن مهر پردیس و مشکلات آلودگی رودخانه جاجرود که منبع تامین آب سد ماملو است، افزود: با پیگیریهای بعمل آمده مدول دوم تصفیه خانه شماره یک پردیس به بهره برداری رسیده است و همچنین تصفیه خانه شماره ۲ این شهرستان نیز با پیشرفت قابل قبولی در دست ساخت است.
عبادتی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه عملکرد این معاونت در حوزه پایش منابع آب سطحی شرب با افزایش صد درصدی نسبت به سال گذشته همراه بوده، بیان داشت: در بخش پایش منابع آب غیر شرب افزایش ۴۷ درصدی و همچنین در نظارت و پایش تصفیه خانه های شهری و روستایی و شهرک های صنعتی نیز رشد ۱۰۰ درصدی نسبت به سال ۱۳۹۹ داشته ایم.
وی ادامه داد: در خصوص پایش منابع آب زیرزمینی نیز تعداد ۶۰ حلقه چاه نمونه برداری و مواردی که دارای آلودگی بوده اند به شرکت آب و فاضلاب برای رفع مشکل منعکس شده اند.
عبادتی با اشاره به اینکه با تصویب قانون حفاظت از خاک و اهمیت حفظ خاک و جلوگیری از آلودگی این منبع ارزشمند، این معاونت در سال ۱۴۰۰ نسبت به شناسایی کلیه منابع احتمالی آلودگی خاک در سطح استان اقدام کرده است، گفت: همچنین برای اولین بار نمونه برداری از خاک نیز در سطح استان انجام شد، به طوریکه از ابتدای سال جاری ۳۵ نقطه استان به لحاظ آلودگی خاک مورد نمونه برداری، بررسی و کارشناسی لازم قرار گرفت.
وی در ادامه افزایش آلودگی هوا در فصول سرد سال را یکی از مشکلات جدی استان تهران عنوان کرد و افزود: در سال ۱۴۰۰ با توجه به پیش بینی های هواشناسی و کاهش میزان بارندگی و پیش بینی افزایش آلودگی هوا در فصل پاییز و زمستان از ابتدای آبان ماه برنامه ویژه گشت و پایش به منظور کاهش آلودگی هوا تدوین و بر این اساس ۱۳۹۱۳ واحد صنعتی کوچک و بزرگ مورد رصد و پایش قرار گرفتند و همچنین ۶۲۱ مورد اخطاریه زیست محیطی صادر شد و از فعالیت ۲۴۱ واحد صنعتی آلاینده هوا جلوگیری به عمل آمد.
عبادتی اظهار داشت: همچنین با توجه به نقش مهم مراکز معاینه فنی، پایش های ویژه ای در سطح استان از این مراکز به منظور جلوگیری از تخلفات احتمالی به عمل آمد و ۴۹۳ مرحله پایش این مراکز در سطح استان صورت گرفت، به طوریکه نظارت بر ۸۰ مرکز معاینه فنی در سطح استان با افزایش ۵۰ درصدی نسبت به سال ۹۹ همراه بوده است.
معاون محیط زیست انسانی محیط زیست استان تهران در بخشی دیگر از سخنان خود دیگر مشکلات زیست محیطی مهم در حوزه آلودگی هوا در سطح استان تهران را پسماند سوزی های متعدد عنوان کرد و گفت: علی رغم تعیین تکالیف قانونی شهرداری ها و بخشداری ها در این زمینه متاسفانه اقدام جدی از سوی این دستگاهها صورت نمیگیرد.
وی با بیان اینکه در پاییز و زمستان سال ۱۴۰۰ تعداد ۹۹۰ مورد پسماند سوزی در سطح استان توسط محیط زیست شناسایی و اطفاء شد، تصریح کرد: همچنین کلیه نیروگاهها و واحدهای صنعتی بزرگ مقیاس از جمله کارخانههای سیمان و پالایشگاهها به صورت روزانه به لحاظ نوع سوخت مصرفی و خروجی استکها کنترل شدهاند که مجموعه این اقدامات منجر به کاهش ۱۰۰ درصدی استفاده از سوخت مازوت در سطح استان و کاهش ۴۶ درصدی استفاده از سوخت نفت گاز در واحدهای صنعتی بزرگ مقیاس و نیروگاهها شد.
عبادتی افزود: علی رغم شرایط سخت اینورژن در سال ۱۴۰۰، با انتشار ۲۵ هشدار پایداری هوا توسط هواشناسی نسبت به سال ۹۹ با ۱۷ هشدار میزان روزهای آلوده با شرایط ناسالم برای همه گروه ها از ۱۵ روز به ۶ روز کاهش یافت.
معاون محیط زیست انسانی محیط زیست استان تهران در ادامه به اقدامات این معاونت در حوزه مدیریت پسماند اشاره داشت و گفت: راه اندازی اولین سلول دفن پسماندهای صنعتی و ویژه سایت هوشنگ آباد عزیزآباد، جمع آوری مرکز دفن پیشوا، تصویب دو طرح جامع مدیریت پسماند عادی در استان در قالب طرح جامع مدیریت پسماند حوضه آبریز، طرح جامع مدیریت پسماندهای شهرهای استان در کارگروه مدیریت پسماند استان و کارگروه وزارت کشور، تدوین طرح جامع مدیریت پسماند عادی کلان شهر تهران که پس از ارائه مطالعات مکان یابی مرکز دفع جدید پسماندهای شهر تهران از سوی مشاور انتخاب شده توسط شهرداری تهران، موضوع برای تصویب در کارگروه مدیریت پسماند استان، مطرح می شود.
وی افزود: بررسی ۲۲۳۲ مورد درخواست نقل و انتقال پسماند بین استانی و درون استانی در سامانه جامع محیط زیست انسانی در سال ۱۴۰۰ از دیگر اقدامات مهم این معاونت در حوزه مدیریت پسماندها بوده است.
بنا براعلام روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان تهران، عبادتی با بیان اینکه با توجه به مشکلات پیش گفته در استان تهران این معاونت در سال ۱۴۰۱ نیز با برنامه ریزی منسجم تر در تمامی حوزه ها، اقدامات زیست محیطی را با جدیت در دستور کار خود قرار داده است، تصریح کرد: افزایش نظارت بر سایت های دفن زباله به لحاظ کنترل آلودگی آب های زیر زمینی در مراکز دفن از طریق حفر چاههای پایش، افزایش نمونه برداری از خاک اطراف مراکز دفن زباله، واحدهای صنعتی آلاینده خاک، اراضی کشاورزی، شناسایی و برخورد با عوامل آلاینده روان آب های سطحی، شناسایی و برخورد با منابع آلاینده احتمالی سدهای تامین کننده آب شرب و همچنین افزایش نظارت بر واحدهای آلاینده هوا و نظارت بر اقدامات سایر دستگاههای اجرایی در انجام تکالیف مقرر در قانون هوای پاک از اهم برنامههای این معاونت در سال ۱۴۰۱ خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات