اسماعیل افشاری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به روز جهانی آب، اظهار کرد: استان زنجان از دو منطقه کوهستانی و جلگهای تشکیل شده است؛ مناطق کوهستانی این استان اغلب دارای قلههای مرتفع بوده و در نواحی شمالی شهرستان زنجان، بخشهای مرکزی، طارم علیا، طارم سفلا، ماهنشان، ایلات قاقازان و در غرب و جنوب غربی آن، شهرستان خدابنده (قشالاقات افشار) قرار گرفته و سایر نقاط استان، مناطق جلگهای یا دشتها، آن را در بر میگیرد.
وی با بیان اینکه نگاهی به پیشینه بلندمدت بارش در استان، موید این نکته است که سالهای خشک در استان به تناوب تکرار میشود، افزود: همانگونه که گذشتگان ما بر اساس آموزههای دینی از اسراف دوری جستهاند و خداوند نیز در آیات متعدد انسان را به تفکر در آب و شکرگزاری این نعمت بزرگ یادآور شده است. خاصیت «حیاتدهندگی» آب در آیات متعدد قرآن اشاره شده است.
این مسئول با اشاره به تقارن روز دوم فروردینماه، روز جهانی آب با نوروز باستانی ایرانیان، ادامه داد: شعار روز جهانی آب ۲۰۲۲ «آب زیرزمینی، مرئی شدن نامرئی» است. این شعار بر روی این موضوع تمرکز دارد که سفرههای آب زیرزمینی، به عنوان یکی از مخازن ذخیره آب جهان، در حال از دست دادن ظرفیتهای خود و خشک شدن هستند و این میتواند عواقب جدی برای مردم جهان ایجاد کند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان تصریح کرد: در بیش از سه دهه گذشته سطح آبهای زیرزمینی در بیشتر دشتهای استان به شدت افت کرده و در معرض تخلیه کامل قرار گرفته است. ممانعت از توسعه سطح زیرکشت و ترویج مشاغل جایگزین برای کشاورزی، به ویژه اراضی «خردهمالک»، مسدود کردن چاههای غیرمجاز با جدیت، از جمله اقدامات ضروری برای پیشگیری از وقوع بحران در منابع آبی استان است.
افشاری با اشاره به کاهش منابع آبی، از مردم خواست شرکت آب منطقهای زنجان را به منظور مدیریت هر چه بهتر منابع آبی استان یاری کنند؛ چراکه برای صیانت از منابع آبی در دسترس، حاکمیت به تنهایی قادر به مهار افزایش روز افزون مصرف بیرویه منابع آبی نخواهد بود.
انتهای پیام
نظرات