مسعود اسفندیار در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به ظرفیت سازنده ایران در بخش انرژی به ویژه صنعت نفت افزود: بسیاری از تحلیلگران داخلی و خارجی در اظهار نظرهای مختلف، نقش جمهوری اسلامی ایران را در اثرگذاری معادلات حوزه نفت و انرژی سازنده و اثربخش میدانند که در چشم انداز آتی برنامه ریزی کلان باید به آن نگاهی ویژه داشت.
این کارشناس بیان کرد: به نظر میرسد اکنون با توجه تغییر برخی معادلات جهانی از جمله تاثیر جنگ روسیه و اوکراین بر اقتصاد نفت، باید در چشم انداز توسعه اقتصادی مبتنی بر انرژی، بازنگریهای جدی صورت گیرد که بی شک با تکیه بر ظرفیتهای ارزنده کشورمان در بخش نفت، گاز و پتروشیمی، حرفهای بسیاری در عرصه اقتصاد جهانی خواهیم داشت.
اسفندیار با یادآوری دغدغههای رهبر معظم انقلاب اسلامی در حوزه جهش تولید خاطر نشان کرد: اگر نگاهی گذرا به نقشه راه سالهای اخیر رهبر معظم انقلاب داشته باشیم به یک درک مشترک از مقوله اقتصاد ملی و بومی دست مییابیم که به حق، سرمایه انسانی در صنعت نفت و گاز و در یک کلام انرژی، ظرفیت بیبدیلی است که باید به فضل خدا در دوران پساتحریم احتمالی نیز از آن استفاده کاربردی شود.
به گفته وی، سال ۱۴۰۰ از سوی رهبری به نام تولید، پشتیبانیها و مانع زداییها نام گرفت که باید در حوزه صنعت نفت و انرژی گامهای مستحکمتری برداشته شود که نمونه بارز آن پرهیز از خام فروشی و استحصال تولیدات و مشتقات نفتی ارزشمند با رویکرد صادراتی است.
وی تصریح کرد: امروز راهبرد مترقی اقتصاد مقاومتی و استفاده از ظرفیت بالقوه کار و سرمایه ایرانی راهگشای بسیاری از مشکلات کشور است که مقام معظم رهبری، بارها و بارها در فرمایشات و رهنمودهای سازندهشان به این نکته اشاره فرمودند که تحریمها به تنهایی علت مشکلات کشور نیست.
اسفندیار اضافه کرد: با این حال اگر نیم نگاهی به شاخصهای توسعه یافتگی جوامع نیز داشته باشیم، درخواهیم یافت که جذب سرمایه خارجی یکی از راهبردهای دولتها در تحقق توسعه اقتصادی است و بی شک جذب سرمایه گذاری خارجی در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی ضمن به میدان آوردن توان داخلی و فناوری بومی، میزان چسبندگی اقتصادی دو طرفه را تثبیت خواهد کرد که این امر ریسک پذیری را به حداقل رسانده و در واقع هزینههای خروج از پروژهها را برای طرفهای سرمایه گذار بالا خواهد برد واز سوی دیگر رقابت پذیری را نیز تقویت میکند.
وی گفت: صاحبنظران اقتصادی به ویژه در حوزه نفت و انرژی معتقدند که با توجه به توان و قدرت اوپک در تعیین قیمت نفت، بی شک نقش اثرگذار جمهوری اسلامی ایران در شاخص تولید و حتی بهای نفت برجستهتر خواهد شد که به نظر میرسد باید از هم اکنون با توجه به پالسهای مذاکرات وین و تلاش بی وقفه دستگاه دیپلماسی کشور، برنامه ریزیهای کاربردی داشت.
انتهای پیام
نظرات