دکتر قباد محمدی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه امروز (25 اسفند) در آیین افتتاحیه این طرح با تاکید بر لزوم حفظ سلامت جامعه، گفت: نیروهای بهداشت محیط در خط مقدم این کار هستند و اگر این نیروها به وظیفه خود به خوبی عمل کنند و بتوانند سنگر سلامت جامعه را حفظ کنند کار به حوزه های درمانی و بیمارستانی نمی کشد.
وی افزود: توجه به همین مسئله به خوبی اهمیت کار نیروهای بهداشت محیط را آشکار می کند و در ایام نوروز که برخی افراد سودجو برای کسب سود بیشتر سلامت مردم را به خطر میاندازند، اهمیت کار این نیروها بیش از پیش آشکار میشود.
محمدی با تاکید بر لزوم حمایت دستگاههای قضایی و انتظامی از نیروهای بهداشت محیط استان، گفت: اگر این دو نهاد در کنار نیروهای بهداشت محیط نباشند قطعا توفیقی حاصل نمیشود چرا که در کنار اخطار های بهداشتی، برخوردهای قضایی و انتظامی هم در برخی موارد لازم است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با تاکید بر ارتباط هرچه بیشتر مراکز بهداشت استان با دستگاه قضا گفت: این انتظار هست که روسای مراکز با دادستان های شهرستان ها ارتباط بیشتری برقرار کرده تا آرای بازدارندهای برای پرونده های بهداشتی صادر شود.
محمدی تاکید کرد: اطلاع رسانی به دستگاه قضا در تشریح نتایج زیانبار استفاده از مواد غذایی ناسالم و تهدیدی که این مواد برای سلامت جامعه دارند می تواند در صدور رای های بازدارنده از سوی دستگاه قضا بسیار موثر باشد.
وی افزود: این حساسیت سازی نسبت خطرات استفاده از مواد غذایی ناسالم باید در سطح جامعه صورت گیرد تا همه نسبت به این مسئله دغدغه پیدا کنند.
امیر کرمی مدیرگروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هم در این مراسم با اشاره به شروع طرح سلامت نوروزی از امروز (25 اسفند)، گفت: در این طرح تا 15 فروردین ماه سال آینده دارد بازرسان بهداشت محیط سلامت جامعه را در بخش های مختلف توزیع و عرضه مواد غذایی، هتل و اماکن گردشگری، مهانسراها، اماکن عمومی، پارک ها، سلامت آب و ... تحت نظر دارند.
وی افزود: در مجموع در این طرح 290 کارشناس بهداشت محیط، در قالب 97 اکیبپ نظارتی و بازرسی سلامت استان را رصد می کنند.
کرمی از تمام افراد خواست در طول اجرای این طرح حتما موارد تخلف بهداشتی را به سامانه 190 گزارش دهند.
مدیر گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه با اشاره به شروع کار نوروزی کارشناسان بهداشت محیط از اوایل اسفندماه، گفت: با توجه شلوغی بازار نوروز و افزایش تقاضا برای خرید اقلام مختلف بویژه اقلام خوراکی کارشناسان بهداشت محیط از اوایل اسفندماه کار خود را با رصد بازار عید شروع کردند.
وی با اشاره به وجود بیش از 18 هزار امکنه در سطح استان، گفت: طی این مدت 950 مورد بازرسی با همکاری ادارات مختلف از سطح امکان استان داشته ایم که از این تعداد بیش از هزار مورد آن به صدور اخطار نواقص بحرانی و غیربحرانی منجر شده است.
این مسئول تصریح کرد: همچنین از مجموع اخطارهای صادر شده 869 مورد آنها به مراجع قضایی معرفی شدند که از این تعداد در نهایت 259 واحد صنفی پلمب شدهاند.
کرمی اشاره ای هم به فعالیت کارشناسان بهداشت در ایام شیوع کرونا داشت و افزود: طی مدت دو سال شیوع این بیماری، در مجموع بیش از یک میلیون و 12 هزار بازدید از سطح اماکن استان به عمل آمده است.
این مسئول افزود: از این تعداد بیش از 150 هزار مورد منجر به صدور اخطار شده که بیش از 25 هزار مورد آنها به مراجع قضایی معرفی شده اند.
کرمی گفت: همچنین از این تعداد در دوران شیوع کرونا بیش از 22 هزار واحد صنفی و اماکن دارای نقص، پلمب شدهاند.
انتهای پیام
نظرات