به گزارش ایسنا، حکایت دلدادگی ولتر و امیلی دوشاتل قصه عشقی معمولی نبود چون آدمهایی معمولی نبودند. خاطرات ولتر از این رابطه عاشقانه به اولین دیدار آنها برمیگردد؛ اتفاقی که از آن به عنوان نقطه عطف زندگیاش یاد میکند: «در ۱۷۳۳ زن جوانی را یافتم که مانند من میاندیشید.»
کتاب حاضر، رمانی تاریخی درباره رابطه «ولتر» با مادام دوشاتل در خلال سالهای میانی زندگی فیلسوف بزرگ عصر روشنگری است. ولترِ شاعر، نمایشنامهنویس و فیلسوف بلندآوازه و از مخالفان سرسخت حکومت وقت فرانسه که مدت زیادی را در زندان و تبعید گذرانده اسـت ـ با زنی جوان و فرهیخته به نام امیلی دوشـاتل آشـنا میشـود. عشقی فیلسوفانه و پر فرازونشیب که ۱۶ سال به طول میانجامد و دستاوردهایی مثالزدنی برای هر دوی آنها و البته تاریخ فرانسه به یادگار میگذارد.
نانسی میتفورد (۱۹۷۳ـ۱۹۰۴) نویسنده انگلیسی است که به سبب رمانهای شوخطبعانهاش درباره زندگی اشراف شهرت دارد. مهمترین رمانهای طنز او که تا حدی نیز شرححالگونهاند عبارتاند از «تعقیب عشق» (۱۹۴۵) و «عشق در سرزمینی سرد» (۱۹۴۹). میتفورد چند زندگینامه نیز نوشت. از جمله «مادام دو پومپادور» (۱۹۵۴) و «ولتر عاشق» (۱۹۵۷) که نشاندهنده علاقه او به فرانسه است.
نویسنده در این کتاب تلاش میکند در کنار پرداختن به سوژه اصلی، تصویری جامع از زندگی و روابط این دو نفر با شخصیتهای شناخته شده علمی و فرهنگی آن دوران ارایه دهد که همین موضوع، «ولتر عاشق» را فراتر از داستانی رمانتیک، به اثری تاریخی مبدل میسازد.
این کتاب در ۲۶۴ صفحه و با قیمت ۹۵ هزار تومان بر پیشخوان کتابفروشیها است.
انتهای پیام
نظرات